247TailorSteel kan met de komst van investeerder Parcom Capital versneld internationaal verder groeien. Het bedrijf uit Varsseveld is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en verwacht in 2019 een omzet van €100 miljoen te realiseren.

247TailorSteel is specialist in lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking en heeft een methode ontwikkeld waardoor zij snel, accuraat en met minimaal snijverlies, metaalproducten kan leveren.

Trots

Carel van Sorgen, oprichter van 247TailorSteel, zegt ongelofelijk trots te zijn op de groei die het bedrijf afgelopen jaren heeft doorgemaakt. ‘En wij zien volop kansen om internationaal verder door te groeien. Ons doel is om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen, daar zijn significante investeringen voor nodig. In Parcom Capital hebben we een partner gevonden die ons niet alleen op dat vlak zal ondersteunen, maar die daarnaast ook de taal van de ondernemer spreekt en die het netwerk heeft om specialisten bij ons aan tafel te brengen waar nodig. De ambitie is om de komende jaren verder in Europa uit te breiden, waarbij de eerste grote stappen in Duitsland al genomen én gezet zijn.’ Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2019 afgerond.

Online portaal

Om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn is het online Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) portaal opgericht. Via dit portaal hebben klanten binnen 1 minuut een offerte in huis. Het bedrijf verwerkt de orders 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Van Sorgen: ‘De metaalsector was en is soms nog steeds vrij traditioneel. In dat gat zijn we gesprongen. Via een zelf ontwikkeld internetportaal kunnen klanten inloggen en hun producttekeningen uploaden, hebben ze razendsnel een offerte in de bus en kunnen ze hun order plaatsen. Vervolgens leveren wij altijd binnen de afgesproken tijd. Onze software regelt dat in de bedrijfshal de machines worden aangestuurd om de order uit te voeren.’

Bron: www.247tailorsteel.com/nl