Luister naar de visie van TU Eindhoven studenten op Smart Mobility op 13 juni

Op dinsdag 13 juni zijn we als NEVAT-sectorgroep HA van 13:30 tot 17:00 te gast bij de TU Eindhoven. Op de TU werken studententeams samen met het bedrijfsleven aan belangrijke innovaties voor de mobiliteitssector.  Naast hun visie op Smart Mobility presenteren studenten Noud van de Gevel en Thomas Stroes hun projecten aan ons.

Lina is een vier persoons, elektrische stadsauto. Dankzij haar lichte gewicht van 300 kilogram is ze erg efficiënt. Dit lage gewicht is te danken aan een innovatief materiaal dat nog nooit eerder structureel in auto’s is gebruikt. Namelijk: bio-composiet. Deze panelen, bestaande uit twee lagen bio-composiet die om de biologische PLA-kern geperst worden, vormen het chassis van Lina en daarmee de dragende constructie van de auto. Het voornaamste bestandsdeel van het bio-composiet is vlas.

Team FAST zal een presentatie geven over de mogelijkheden van Hydrozine als energiesysteem en de weg die is afgelegd om te komen waar we nu zijn. Hydrozine is een duurzame energiedrager op basis van mierenzuur. Wat zijn de verschillende toepassingen van Hydrozine en waar liggen de mogelijkheden? Daarnaast zal er een vergelijking worden gepresenteerd tussen verschillende energiedragers en Hydrozine. Ook het duurzame aspect van ons systeem en de transitie naar nieuwe manieren van transport zal aan bod komen.

Na deze presentaties in het lab van de TU Eindhoven wil het NEVAT-bestuur met de leden van de sectorgroep HA spreken over de toekomst en de plannen van dit platform binnen NEVAT.

Programma

13.30:                   Inloop
14.00:                   Presentatie visie TU Eindhoven op Smart Mobility
14.30:                   Project Lina, Noud van de Gevel
15.15:                   Project Team Smart, Hydrozine, Thomas Stroes
16.00:                   Afsluiting inhoudelijk programma
16.00-17.00:        Discussie Platform HA binnen NEVAT

Locatie
TU Eindhoven AES-lab
De Zaale, 5612 AJ Eindhoven

Het AES-lab is in Gemini, het makkelijkste bereikbaar via de aanliggende parkeerplaats (P3). Er zijn drie grote rode deuren. Zie de plattegrond hieronder. De blauwe pijlen zijn de ingangen en de rode stip is het AES lab.

Klik hier om u aan te melden voor deze bijeenkomst.