Workshop Robotica op 6 juni in Delft

Robotica is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Steeds meer productieprocessen worden geautomatiseerd en ontwikkelingen in sensoren, veiligheid en intelligentie hebben een vlucht gemaakt. Maar wat zullen deze ontwikkelingen in de toekomst voor de industrie en jouw bedrijf specifiek gaan betekenen? Om hier antwoord op te krijgen, organiseert Robovalley op 6 juni de workshop robotica. De bijeenkomst wordt om 13:30 uur geopend met een kopje koffie en zal na een reeks presentaties en discussies om 17:00 onder het genot van een drankje worden afgesloten.

De mogelijkheden van robotica
NEVAT richt zich op de toekomst en de ontwikkelingen staan niet stil. Als bedrijf is het daarom goed om je te laten informeren over de huidige en toekomstige mogelijkheden van robotica. NEVAT heeft leden de mogelijkheid geboden om mee te denken met het samenstellen van het programma. Zo is er van te voren aan leden gevraagd welke uitdagingen zij ervaren in robotica. Tijdens de presentaties zullen zowel voorbeelden uit de industrie als uit onderzoeken uitgebreid besproken worden.

Programma
De workshop robotica wordt geopend door prof. Martijn Wisse die de status van robotica in productomgevingen zal illustreren aan de hand van het EU-project “Factory in a day”. De focus van dit project is om het instellen van een robot eenvoudig te maken, zodat er zo min mogelijk geprogrammeerd hoeft te worden. Hierdoor kan sneller gewisseld worden tussen batches.

Vervolgens wordt er via een live demo van het bedrijf Delft Robotics, de winnaar van de Amazon Picking Challenge, gedemonstreerd hoe robotica in ongestructureerde omgevingen kan opereren. Door middel van vision is het mogelijk om bijvoorbeeld bakken met onderdelen ongesorteerd aan te bieden aan de robot, die deze vervolgens inbrengt in de machine.

Aansluitend aan de presentaties kunt u met andere NEVAT-leden onder het genot van een drankje discussiëren over actuele thema’s waarin de huidige bottlenecks in het gebruik van robotica besproken worden. 

We ontvangen u graag in de Delflandhoeve voor een informatieve en inspirerende bijeenkomst. Klik hier om u aan te melden voor de workshop robotica.

Locatie
Delflandhoeve
Schieweg 166
2627 AS Delft