NEVAT bezoekt Siemens op 27 juni

Op maandag 26 juni verzamelen we om 19:00 uur in Bad Neustadt en vertrekken op 27 juni gezamenlijk naar Siemens. Wie niet wil overnachten kan ook op eigen gelegenheid naar Siemens reizen. Het thema van de dag is de virtuele fabriek en we krijgen bij Siemens de nieuwste "digitale" snufjes te zien. Het doel van het bezoek is om te leren van de aanpak van Siemens op het gebied van een digitale fabriek, papierloos werken en optimale orderflow. 

Digitalization LIVE in Bad Neustadt
Digitalisering in de productie neemt een steeds belangrijkere rol in de huidige zoektocht naar een grotere productiviteit. Siemens is een belangrijke speler op het gebied van Factory Automation en Product Lifecycle Management systemen en heeft een voortrekkersrol op het gebied van Smart Manufacturing en Industrie 4.0.

In Bad Neustadt an der Saale produceert Siemens per jaar ruim 600.000 servomotoren in 30.000 varianten. Geen enkele motor wordt gebouwd zonder opdracht van de klant. Naast de eindmontage van deze motoren is een belangrijk deel van de productie de eigen verspaningsafdeling met cirka 70 CNC machines in verschillende uitvoeringen. Om de productiviteit van deze afdeling te vergroten is het van belang om de transparantie in de fabriek naar een hoger plan te trekken. Siemens gebruikt daarvoor alle elementen uit het eigen Digital Factory portfolio. Op deze manier is een modelfabriek gerealiseerd die vandaag al alle aspecten van Industrie 4.0 gebruikt en toont hoe het Siemens productportfolio Siemens als producent kan helpen de efficiëntie en flexibiliteit te vergroten.

Deze video geeft een indruk van wat tijdens een bezoek te verwachten is. Via deze link kunt u het digital factory dossier van Siemens inzien. 

Voor deze bijeenkomst zijn maximaal 25 deelnemers mogelijk (graag één per bedrijf). Wees er dus snel bij!

Klik hier om u aan te melden. 

Meer informatie
Edwin Dekker
edwin.dekker@fme.nl