NEVAT verwelkomt Aldonk Plaatwerkindustrie als nieuw NEVAT GPI lid

Aldonk Plaatwerkindustrie is sinds kort lid van NEVAT GPI. Aldonk Plaatwerkindustrie staat voor excellente plaatwerkoplossingen vanaf engineering tot aan het eindproduct. We maken kennis met directeur Ewout Barth en vroegen hem onder andere wat ze bij Aldonk Plaatwerkindustrie hopen te bereiken als nieuw lid en welke verwachtingen ze van de samenwerking hebben.

Zou je jezelf even kort willen introduceren?
Tezamen met drie neven, ben ik mede-eigenaar van de Barth Bedrijven Groep, waar in totaal 140 personen werkzaam zijn. Barth Bedrijven bestaat uit een viertal werkmaatschappijen: Barth Installatietechniek (totaalinstallateur voor elektrische en werktuigkundige installaties), Barth Industriële Automatisering (partner voor industriële PLC-techniek en automatiseringsprojecten), Control Scope (gericht op professionele keuring van elektrotechnische installaties) en Aldonk Plaatwerkindustrie (gespecialiseerd in plaatverwerking van staal, roestvrijstaal en aluminium). Met het eerste bedrijfsonderdeel begon het in een ver verleden allemaal. Onze opa is de grondlegger van ons familiebedrijf. Installatietechniek vormde de basis. Later namen zijn zoons Karel en Wim het bedrijf over. Inmiddels bestaat de derde generatie dus uit vier personen. We focussen alle vier op waar we goed in zijn en dat bindt ons. Ik ben eindverantwoordelijk voor Aldonk Plaatwerkindustrie.

Kun je iets over Aldonk Plaatwerkindustrie vertellen?.                                          
Opererend in de markten Marine & Offshore, Industrie & Equipment en Interieurbouw worden werkstukken gemaakt van de meest uiteenlopende materialen zoals staal, roestvaststaal, aluminium, messing en koper. De fysieke producten die door Aldonk worden gemaakt, worden aangevuld met niet tastbare elementen. Met deze elementen onderscheidt Aldonk zich van de concurrentie, zodat de producten minder homogeen worden. Elementen als snelheid van leveren, kwaliteit, service, betrouwbaarheid en oplossings-gerichtheid zijn voor ons vanzelfsprekend richting onze klanten. Bij Aldonk zijn 38 personen werkzaam. Duurzame relaties, vertrouwen en persoonlijk contact staan bij ons voorop.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om lid te worden van NEVAT GPI?
We hebben voor het lidmaatschap gekozen, omdat NEVAT over een groot netwerk van toeleveranciers beschikt en wij hier graag gebruik van willen maken. Op deze manier kunnen we van andere bedrijven uit dezelfde branche en dezelfde grootte of groter zijn, leren. Tevens verbreden we ons netwerk. We vinden het daarbij belangrijk om onze eigen ogen en oren open te houden en te leren van anderen.

Wat hopen jullie te bereiken als lid van NEVAT GPI? Hebben jullie al doelen uitgezet?
De afgelopen jaren hebben we steeds weer door groei onze productiecapaciteit uitgebreid. Hierbij streven we ernaar om ons continu door te ontwikkelen en willen we voortgang blijven zien. We willen ons daarom als lid van NEVAT GPI inzetten op verdere professionalisering en digitalisering van de productie.

Welke verwachtingen hebben jullie van NEVAT GPI? Op welke punten zou NEVAT GPI jullie kunnen helpen/ondersteunen?
We hopen bij NEVAT andere leden te ontmoeten die tegen dezelfde uitdagingen aanlopen. We willen ons graag door ontwikkelen en rekenen erop bij NEVAT op de juiste plek te zijn. Ook zijn we geïnteresseerd om bijeenkomsten bij te wonen en meer kennis op te doen van de ontwikkelingen in de metaalbranche.