Terugblik op een succesvolle week op de Hannover Messe

Van 24 t/m 28 april vond de Hannover Messe plaats. Voor de vierde keer organiseerden NEVAT, Koninklijke Metaalunie, Holland Innovative, Brainport Industries en Mikrocentrum gezamenlijk het Nederlandse toeleverpaviljoen in het Industrial Supply Paviljoen. NEVAT deelde samen met Koninklijke Metaalunie en Mikrocentrum een stand. In dit verslag blikken we terug op alle hoogtepunten van vorige week.

Meet the Industry Giants met Prins Constantijn en staatssecretaris Sander Dekker
Op de openingsdag van de Hannover Messe op 24 april brachten Prins Constantijn en staatssecretaris Sander Dekker een bezoek aan het Industrial Supply Paviljoen in hal 4. Van 12:30 tot 15:45 waren zij aanwezig bij een netwerkmarkt tussen startups en organisaties. 12 geselecteerde startsups kregen tijdens deze meeting de mogelijkheid om te netwerken met verschillende organisaties. Naast het bijwonen van deze meeting kregen Constantijn en Dekker ook een rondleiding door het paviljoen.

Bekijk hier de foto’s van de eerste dag.

Rondleiding en ondertekening met minister Henk Kamp
Op de tweede dag van de Hannover Messe was minister Henk Kamp aanwezig bij de ondertekening van de samenwerking tussen Brainport Industries Campus en Festo. Kamp gaf een toelichting op de samenwerking en kreeg vervolgens een rondleiding langs het Dutch Industrial Supply Paviljoen.

Bekijk hier de foto’s van de tweede dag.

VDL Groep wint Goldene Tulpe 2017
Op donderdag 27 april vond de uitreiking van de Goldene Tulpe plaats voor beste exposant in hal 4. De jury bestond dit jaar uit Marijn van Haaren (Consulaat), Inge van Marion (Universiteiten), John van Ginkel (Link Magazine), Daan Stoop (RVO), Herm van der Beek (ministerie van Economische Zaken), Margreet Boersma (Hanze Hogeschool), Terry van den Berg (Hannover Consultancy) en Hans Meeske (Startersplein hal 4).

De juryleden keken naar een zevental punten bij het beoordelen van de stands: het communiceren van de boodschap, de herkenbaarheid van de kernactiviteiten van de exposant, gebruiks- en bezoekersvriendelijkheid, visuele aantrekkelijkheid, de alertheid, activiteit en behulpzaamheid van het standpersoneel, de verzorgdheid en herkenbaarheid van de standbemanning en het aansluiten van de promotiemiddelen bij de communicatieboodschap. Alle aanwezige NEVAT-leden met een stand konden in de prijzen vallen. Uiteindelijk ging de Goldene Tulpe naar VDL Groep.

Bekijk hier de foto’s om een impressie te krijgen van de stands in hal 4.