Heb je een goed beeld wat digitalisering voor jouw bedrijf kan betekenen?

In het NEVAT-programma Technologie Roadmapping hebben we op 23 maart stilgestaan bij het onderwerp digitalisering. NEVAT-lid Scherpenzeel was onze gastheer en heeft de 15 aanwezige leden laten zien hoe zij omgaan met digitalisering bij de productie van walsen en assen.

Cisco heeft haar visie gegeven op “digital manufacturing”. Zij constateren dat de ontwikkelingen in de Business to Consumer markt ook steeds meer oprukken in de B to B markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan korte levertijden. De aanwezigen hebben met elkaar vastgesteld welke onderwerpen nadere uitwerking behoeven. Als het gaat om digitalisering is het slim om een onderscheid te maken naar “supporting”, “enabling” en “transforming business”. De intentie is om dit in NEVAT verband gezamenlijk op te pakken en te starten met de eerste twee. Onderwerpen die hierbij aan bod kunnen komen zijn:

  • kwaliteit van aangeleverde digitale info (tekeningen) van klant
  • koppelen van platforms
  • digitaal ondersteunen van workflow
  • digitale werkinstructies, paperless
  • foutloos produceren

We gaan aan de slag om hier een goed vervolg aan te geven. Heeft u ook interesse om kennis te delen en input te leveren op deze onderwerpen? Laat het ons weten!