Eurotech Group B.V.

Eurotech Group B.V.2017-07-05T13:10:30+00:00
Verified
Logo Eurotech.png
Groot Egtenrayseweg 58 5928 PA VENLO Limburg Nederland

De Eurotech Group is een internationale toeleverancier voor de metaalindustrie. De groep heeft vestigingen in Tsjechië, Duitsland en Nederland. Eurotech zorgt ervoor dat haar klanten zich op hun core-business kunnen concentreren. Eurotech treedt op als one-stop shop voor haar klanten. Onder één dak worden aluminium zandgietstukken gegoten, bewerkt en tot modules samengebouwd. Ook de ontwikkeling van de gietstukken en modules is bij Eurotech in goede handen. Met het uiterst moderne Tsjechische, Duitse en Nederlandse bedrijf heeft Eurotech de mogelijkheid wereldwijd concurrerend te opereren. De Eurotech Group biedt werk aan ruim 500 medewerkers.

 

Ontwikkelen en engineering…
Succes van ieder project begint met een intensieve samenwerking met onze klanten.

Van simulatie naar model tot uiteindelijk een fysiek product
Processen welke onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Controleren en beoordelen…
Als laatste stap naar een tevreden klant.

Markten waarin wij actief zijn: 

 • Medical: Systeemleverancier voor diverse medische toepassingen, van laboratorium tot behandelingsapparaten.
 • Energy: Van de energietransportsector worden diverse koppelstukken en schakelhuizen geleverd. Deze delen worden gegoten, bewerkt en op lekdichtheid getest. “Producten onder hoogspanning”
 • Robotics: Complete scharnieren worden gegoten en bewerkt geleverd om direct in de lijn ingebouwd te worden. “Emotion in Motion”
 • Engines: Ook aan de hoge eisen voor oliekoelers zoals lekdichtheid en reinheid in de stationaire motorenbouw kan voldaan worden. “Gereed voor jarenlang gebruik onder zware omstandigheden”
 • Imaging: Complete frames worden gegoten, bewerkt en gelakt en als sub module aangeleverd. “Onzichtbaar” en uiteindelijk toch “zichtbaar”.

Aluminium zand- en vacuümvormen gieten bieden enorme mogelijkheden voor het ontwikkelen en produceren van integrale onderdelen. Dit zijn gegoten aluminium onderdelen die de functies van meerdere onderdelen vervangen en integreren in een onderdeel. Door dit al in de ontwikkelingsfase mee te nemen zijn grote kostenbesparingen mogelijk en kan een keuze gemaakt worden uit een de volgende processen:

 • Automatische Heinrich Wagner Sinto zandvormlijn, met lage druk (Ductalucast®) en zwaartekracht mogelijkheden.
 • Vacuüm zandvormen in folie
 • Machinevormen
 • Handvormen in furaanzand. De gieterij in Trest (CZ) is gespecialiseerd in het handvormen.

Daarmee is Eurotech een erkende specialist in het aluminium zandgieten. Een bedrijf met al deze zandgietprocessen onder één dak is uniek. De werkvoorbereiding in de gieterij werkt nauw samen met de werkvoorbereiding in de verspaningsafdeling welke beschikt over een uitgebreid machinepark voor CNC Frezen en CNC Draaien. Voor complexe projecten wordt een projectstructuur opgezet, inclusief projectmanagement.

Competenties

 1. Aluminium zandgieten: De basis van al onze verdere toepassingen en uiteindelijk een tevreden klant.
 2. Bewerkingen: CNC draaien en frezen, zelfs kleine series zijn geen probleem op ons Fastems syteem.
 3. Systeem leverancier: Een mix van ingekochte componenten, zelf geproduceerde onderdelen, samengevoegd en getest en gereed voor inbouw.
 4. Ontwikkeling: De laatste CAD-systemen en simulatie pakketten staan ter beschikking.
 5. Kwaliteitsborging: Naast de benodigde certificaten staan een diverse apparaten gereed om de kwaliteit te borgen.
 6. Aluminium zandgieten (vacuümvormen): Kleine series, dunne wanden, geen lossingen, fijne oppervlaktestructuur, al deze eigenschappen worden samengegoten in onze vacuümvormen.