Verified
Intermeco.jpg
Logistiekweg 11 7007 CJ DOETINCHEM Gelderland Nederland

Intermeco bv houdt zich, sinds de oprichting in 1992, bezig met alle mogelijke soorten plaatbewerking. Het bedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde en vooraanstaande leverancier van zowel enkelvoudige als complexe plaatwerk-componenten en RVS warmtewisselaars. De te verwerken plaatdiktes variëren van 0,4mm tot en met 4,0mm. Het zijn van een ‘competent co-maker’, waarbij onze toegevoegde waarde begint bij de ontwikkeling en constructie, is de meerwaarde die Intermeco u biedt. Door de efficiënte handelwijze in combinatie met de grote expertise en een modern machinepark kenmerkt Intermeco zich als een flexibele, betrouwbare en toekomstgerichte onderneming. Intermeco is sinds 2004 gevestigd in een modern, multifunctioneel gebouw op het nieuwe industrieterrein Wijnbergen te Doetinchem. Intermeco bv onderscheidt zich de laatste jaren door zich toe te spitsen op hoogwaardige productiebewerkingen zoals 3D Laserlassen alsook ook op volautmatische Productie. Door introductie van manarme productie kunnen we u voordelen bieden zoals flexibiliteit in aantallen en levertijd, en dus een directe besparing realiseren op uw inkoopkosten.

Volautomatische productie vanuit STOPA magazijn!
Vanaf 1 januari 2014 produceert Intermeco plaatwerkcomponenten manarm met aanlevering vanuit Stopa magazijn.

Trubend Kantcel
Als onderdeel van de manarme CNC productieunit ziet u hier onze Trubend Kantcel.

Markten waarin wij actief zijn:

  • Hoogwaardige CNC en verbindingstechnieken (Verwarmingsbranche). Hoogwaardige vervaardiging warmtewisselaars. Buisproductie, CNC technologie en 3D laserlas technologie.
  • Hoogwaardig vervorming en lastechnieken. Competent Co-makership, ontwikkeling, dietptrekken en laserlassen.
  • Electrotechnische markt (Apparatenbouw): Repeterende seriematige volautomatische serieproductie. (Manarm).
  • Hoogwaardige PC Producten: Seriematige productie PC toepassingen, CNC technologie, las technologie en coat technologie.

Competent Co-Maker
Onze grote knowhow op het gebied van technische productontwikkeling (bij dunwandig plaatwerk, complex dieptrekken, (laser)lasverbindingen en poedercoaten) stelt ons in staat om u een complete dienstverlening te bieden.
Als “Competente co-maker” ondersteunen wij u in alle fasen van de ontwikkeling van uw product en dat met behulp van de modernste CAD-CAM pakketten, o.a. SolidWorks.

Manarme CNC Technologie
Intermeco beschikt over de modernste CNC-gestuurde plaatbewerkingsmachines. Tot ons machinepark behoren o.a. een CNC gestuurd buigcentrum, CNC Kantbanken, Pons/Lasercombinaties, CNC Pons/Nibbelmachines en een Trubend Robot Kantcel. Sinds januari 2014 zijn alle CNC machines gekoppeld aan een STOPA magazijn en wordt het benodigde plaatmateriaal volautomatisch aangevoerd. Intermeco produceert volautomatisch en manarm en kan u zowel bij kleinere als bij middelgrote series de optimale prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Omvorm technologie
Met behulp van onze excenter- en dieptrekpersen kunnen we iedere willekeurige dunwandige plaat in vrijwel elke gewenste vorm vervaardigen. Wij beschikken over een breed scala aan hydraulische en excenterpersen variërend van 20 tot 500 ton. Enkele persen zijn uitgevoerd met volautomatische bandaanvoer en productafvoer. Dit productieproces garandeert hoog nauwkeurige eindproducten tegen een optimaal prijsniveau.

Laserlas technologie
Laserlassen heeft een aantal specifieke voordelen ten opzichte van andere lastechnieken. Laserlassen maakt het mogelijk om zeer nauwkeurig te lassen op moeilijk bereikbare plaatsen waar conventionele lastechnieken niet toegepast kunnen worden. Intermeco beschikt in dit segment over twee volautomatische CO2 buislaserlasmachines voor het vervaardigen van buizen in diverse vormen, met een wanddikte vanaf 0,4mm. Tevens beschikken wij over een hypermoderne laser lascel met een vaste stof-/ disk laser. Met deze installatie hebben we de laatste stand van laserlastechniek in huis en is iedere willekeurige 3D lasverbinding mogelijk.

Verbinding technologie
Buiten het hoogwaardig 3D laserlassen kan Imtermeco u veel meer bieden op het gebied van verbindingstechnieken. Intermeco heeft voor u alle lastechnieken in huis, Laserlassen, Robotlassen, TIG lassen, Mig lassen en Robot puntlassen. Intermeco biedt u ook Toxen als mogelijke verbindingstechniek.

Coating technologie
Zeer belangrijk voor het eindproduct of de verdere verwerking is de oppervlaktebehandeling. Geheel conform uw wensen voorzien we de producten op onze moderne poedercoatafdeling van een coating.
Wij beschikken over een volautomatische poedercoat-installatie waarmee we zo efficiënt mogelijk iedere gewenste kleur aan kunnen brengen.

Assemblage
Intermeco kan u desgewenst meer werkzaamheden uithanden nemen, wij bieden u de mogelijkheid het deel mechanische assemblage voor u uit te voeren evenals de producten verpakken. Wij besparen op deze manier een stuk dubbele handling, dus ook direct kosten voor u. Intermeco ontzorgt!

Competenties

  1. Volautomatische CNC plaatwerkt technologie: Pons/Laseren, Pons nibbelen, Buigcentrum en Kantcel(Trubend)
  2. Omvorm technologie: Dieptrekken, volg-snij persen vanaf bandstaal
  3. Laserlas technologie: 3D laserlassen en volautomatische buizenproductie middels laserlassen
  4. Verbinding technologie: Laserlassen, Robotlassen, TIG lasssen, Mig lassen, Toxen
  5. Coating technologie: Volautomatische poedercoating
  6. Assemblage technologie: Mechanische assemblage en verpakking(Ontzorgen)