Verified
Logo Iteq.jpg
Rijnerf 12, 3861 PV Nijkerk
Rijnerf Nijkerk Gelderland 3861 NL

ITEQ is voor u vanaf concept tot eindproduct gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van complete producten. Wij verzorgen de engineering en productie van industriële fijnmechanische plaatwerkproducten en constructies, uit zowel Staal, RVS, Aluminium als overige non-ferro materialen.

Onze missie
ITEQ Industries staat voor 25 jaar ervaring, toewijding en creativiteit in innovatief ontworpen mono delen en complete modules. Wij begeleiden onze klant van idee tot Plug and Play. In dit Full Size Partner concept staan maatwerk, betrouwbaarheid, denken in processen en oplossingen, gelijkwaardigheid in de relatie en resultaat centraal. MVO is voor ons vanzelfsprekend.

Wij genieten als we onze klant verbazen!

Frame gascabinet
ITEQ Engineering heeft deze nieuwe behuizing ontwikkeld voor gascabinetten. De opdracht was een kostenbesparing van 25% realiseren met behoud van functionaliteit en uitstraling van het frame.

Door ontwikkeling van dit lichtere frame is een kostenbesparing per frame van ruim 30% met een terugverdientijd van 6 maanden gerealiseerd.

Dit is onder andere gerealiseerd door:

  • Re-engineering van het oude kokerframe van diverse formaten kokers in z’n geheel te vervangen door een Sheet Metal constructie. Hierbij zijn continu de productie technieken voor ogen gehouden.
  • Gewichtsbesparing door het combineren van meerdere framedelen naar één framedeel met gecombineerde functies.

ITEQ Industries heeft vervolgens in nauwe samenwerking met ITEQ Engineering de gascabinetten geproduceerd.

Aluminium
De ruime ervaring in het ontwikkelen en produceren van mono onderdelen tot en met compleet geassembleerde samenstellingen maakt ITEQ dé professional voor het produceren van producten uit aluminium. Met engineering, hightech productiesystemen en assemblage mogelijkheden bieden wij alle diensten om voor u het gewenste product te leveren.

Industrieel ontwerpen
Als specialist in het vormgeven van technische producten zijn wij met onze kennis en ervaring in staat om in vroege stadia latere problemen te voorkomen. Zo komt u geen onverwachtse verrassingen tegen. En kunt u met een gerust hart het productieproces in gaan.

Ontwerpen in 3D
Voor het ontwerpen van uw industrieel ontwerp maken wij gebruik van het tekenpakket SolidWorks. Hiermee genereren wij snel en gemakkelijk zowel 2 als 3 dimensionaal tekenwerk. Met dit 3D beeld kunt u al in een vroeg stadium zien hoe dingen gaan functioneren. Ook het design wordt op deze manier goed in beeld gebracht.

Markten waarin wij actief zijn:

  • Apparaten- en machinebouw: ITEQ is een belangrijke speler in het ontwikkelen en produceren van producten voor de apparatenbouw-elektronica sector. Wij leveren aan de elektronica industrie een breed scala aan producten.
  • Voedingsmiddelenindustrie: Voor onze partners in de voedingsmiddelenindustrie produceren wij voor onze partners producten in de vorm van dispensers, vitrines en displays. Deze zijn opgebouwd uit plaat- en buiswerk in aluminium, staal of rvs edelstaal.
  • Medische industrie: Wij zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige mono delen en subassemblages voor de medische industrie, zoals com¬plete behuizingen, coverings en cabinets.

Competenties

  1. Volautomatisch machinepark: Wij beschikken over één van de modernste plaatwerkproductielijnen in Europa. Hiermee wordt volcontinue geproduceerd. Eén van onze belangrijkste kenmerken is dan ook dat wij ons onderscheiden door onze hoge productkwaliteit.
  2. Alle bewerkingen in één productiegang: In onze geavanceerde productielijn zijn ponsen, lasersnijden en het maken van vervormingen, doordrukkingen en kleine zettingen in één systeem geïntegreerd. Hiermee kunnen meervoudige bewerkingen in één productiegang worden gerealiseerd. Deze innovatieve productietechniek vergroot de constructieve en vormtechnische mogelijkheden in plaatwerk.Automatisering
    Automatisering brengt een betere doorstroming en verhoging van de output met zich mee. Tevens is hierdoor de productie minder afhankelijk van personele bezetting, waarmee wij de flexibiliteit van onze organisatie optimaal inzetten.