Verified
KeyTec.jpg
Rijksweg Noord 281, 6136AC Sittard
281 Rijksweg Noord Sittard Limburg 6136 AC NL

KeyTec is een sterke, wereldwijde leverancier van metaal, plastic en gecombineerde metaal/plastic precision componenten en samenstellingen.

Opgericht in de jaren 50, werd de firma vervreemd van Philips Electronics NV in 1999.

Flexibiliteit, snelheid en klant focus zijn onze voornaamste eigenschappen als preffered supplier van electromechanische componenten.

We zijn specialist in high precision metaal en plastic componenten en Mechatronic Manufacturing Solutions (MMS). Wij onderscheiden ons door onze snelle tooling mogelijkheden. Wij starten uw produktie in grote of kleine serie op binnen 8 weken (inclusief matrijzen en tooling)

Onze productiemogelijkheden zijn: dieptrekken, spuitgieten, insert moulding, assembly’s, oppervlaktebehandelingen, laser lassen, solderen, ultrasoon lassen en verwerking van speciale materialen zoals molybdeen en Wolfraam.

We richten ons op: automotive industrie, precisie engineering, mechatronics en optiek, medische technologie, professionele buizen, clean room technologie.

Uitgelichte onderwerpen

 1. Insert moulding en omspuiten: Onze specialiteit is het omspuiten van metalen delen, het omspuiten van metalen delen of leadframes op band. Wij leveren deze produkten indien gewenst op reel of in tray.
 2. Variatie in dieptrekonderdelen: Wij leveren dieptrekonderdelen van grote precisie voor de automotive industrie, de medische industrie en voor instrumentatie. Produktie vindt plaats op volgtools op Kaiser en Bruderer persen. Ons machine park loopt van 25 ton tot 250 ton.
 3. Kleinserie produktie: Wij maken dieptrek- en gedraaide onderdelen, naar keuze voorzien van oppervlakte behandelingen (galvanisch of lakken), warmte behandelingen, lijm of lasbewerkingen in series van 50 stuks tot meerdere duizenden, op persen met modulaire tooling.

Markten waarin wij actief zijn:

 1. Spuitgietproducten voor diverse markten: Wij zetten onze producten af in de automotive sector, medische sector, instrumentatie, energiedragers en utility sector. Overal waar gebruik wordt gemaakt van onze kerncompetenties, product nauwkeurigheid, participatie in design mbt maakbaarheid.
 2. Dieptrekproducten in kleine series: Wij maken dieptrek- en gedraaide onderdelen, naar keuze voorzien van oppervlakte behandelingen (galvanisch of lakken), warmte behandelingen, lijm of lasbewerkingen in series van 50 stuks tot meerdere duizenden, op persen met modulaire tooling.
 3. Fijnmechanische assemblage: Deze scanengine is 10 bij 10mm en bevat een 10 tal onderdelen die dmv laserlassen, ultrasoonlassen en lijmen zijn samengesteld. Dit met een precisie van enkele honderdste millimeters.
 4. Automotive componenten: Wij maken onderdelen voor een tiental automotive systeembouwers. De afzetmarkt, loopt van Duitsland, Spanje en Roemenie tot aan Mexico.
 5. Automatische assemblage: gemechaniseerd produceren van insert moulded parts en het toevoegen van componenten hoort tot onze kerncompetenties.
 6. Medical devices: De foto toont een Downpack. een endodentaal apparaat. De onderdelen en assemblage geschieden door KeyTec.

Wij zijn gespecialiseerd en hebben veel ervaring in het maken van:

 • diepgetrokken componenten in materiaal dikten vanaf 0.05mm tot 2mm
 • gestampte en gevormde metaaldelen (0.05-4mm)
 • glas metaal verbindingen
 • met kunststof omspoten componenten
 • assemblage inclusief electronica en solderen bedrading
 • laserlassen; ultrasoon lassen; lijmen; hardsolderen; puntlassen
 • plating, lakken en warmtebehandelingen in regie
 • automatisch assembleren van delen voor grote series
 • aparte afdeling voor klein serie produktie
 • aparte afdeling voor medische assemblage (ISO 13485)
 • TS16949 gecertificeerd
 • tooldesign en snelle competatieve vervaardiging (typisch 4-8 weken)
 • schone componenten voor oa vacuum toepassing (<0.5 microgram/cm2

Competenties

1) Glas metaal verbindingen: van oudsher zijn wij producent van beeldbuis onderdelen, hiervoor produceren wij producten die zo schoon zijn dat ze direct in vacuüm kunnen worden toegepast en verwerken speciale materialen geschikt voor vacuüm zoals Kovar, CuOF en Molybdeen

2) Dieptrekken en omspuiten met Kunststof: Wij zijn producent van zowel metaal als kunstofdelen en de combinatie daarvan. Wij streven naar een optimale samenhang tussen beide en zijn verantwoordelijk voor het geheel. Dit is een voordeel ten opzichte van een situatie met 2 aanbieders.

3) Assemblage van fijnmechanische componenten: Wij produceren fijnmechanische componenten en voegen deze ook in een schone omgeving samen dmv laserlassen en UV lijmen. Daarnaast testen wij desgewenst 100%. (Electrisch en vision).

4) Snel tooldesign en vrijgave: In de regel zijn wij in staat om in 8 weken tijd tooldesign te realiseren en aanmaak van het tool. Door ons brede wereldwijde netwerk zijn onze prijzen zeer concurrerend.

5) Clean to line: onze expertise in vacuümprocessen heeft geleid tot een specifieke aandacht voor het ontvetten, reinigen en conserveren van onderdelen, die direct in de cleanroom gebruikt kunnen worden.

6) Assemblage van medical devices: Wij designen het assemblage proces specifiek voor compliance met iso13485 en good manufacturing practices.