Verified
Logo Koridon.jpg
Rijder 5 1507 DP ZAANDAM Noord-Holland Nederland

Koridon Industriële Plaatbewerking

Als zelfstandig familiebedrijf is Koridon Industriële Plaatbewerking in ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de meest moderne toeleveranciers in de top van de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie. Belangrijkste kenmerken van ons bedrijf zijn onze know-how, hoge kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en grote mate van flexibiliteit. Daarnaast worden wij gewaardeerd om het meedenken en terugkoppelen van oplossingen, heldere communicatie en persoonlijke aandacht.

Wij zijn een full-serviceorganisatie gespecialiseerd in prototype- en serieproductie van hoogwaardige plaatwerk onderdelen. Onze klanten zijn OEM’ers en system suppliers in de machinebouw, voedingsmiddelenindustrie en hightech industrie. Daarnaast adviseren wij graag in het voortraject van (nieuwe) projecten.

Het beleid van Koridon is erop gericht om de verwachtingen van onze klanten te begrijpen en te overtreffen. Ons kwaliteitsbeleid wordt ieder jaar opnieuw beoordeeld en verbeterd. Wij voldoen aan de internationale norm voor kwaliteitsmanagement en wij zijn in het bezit van het ISO 9001:2015 certificaat. Wij zijn een flexibele organisatie met heldere communicatielijnen, specifiek gericht op producten uit plaatwerk. Met onze hoogwaardige productietechnologieën bereiken wij een hoge mate van efficiëntie, een hoge productkwaliteit en korte doorlooptijden.

Missie
Koridon Industriële Plaatbewerking produceert halffabricaten en (sub-)samenstellingen uit metaalplaat op basis van tekeningen van klanten waarmee op basis van een duurzame relatie wordt samengewerkt. Leverbetrouwbaarheid en het leveren van de juiste kwaliteit zijn hierbij het uitgangspunt naast het vermogen te luisteren naar de wens van onze klanten en het meedenken in oplossingen. Daarbij creëren wij een gezonde en stimulerende omgeving voor onze medewerkers.

Visie
Wij richten ons op klanten met een eigen seriematig product die streven naar een relatie en een langdurige samenwerking. Vertrouwen staat wat ons betreft centraal, onze klanten moeten altijd van ons op aan kunnen en zoveel mogelijk ontzorgt worden. Er is dan ook een sterke focus op leverbetrouwbaarheid, kwaliteit, logistiek en ketenintegratie. Wilt u meer lezen over onze visie gericht op de toekomst? Lees hier verder.

Kortom, Koridon is een toeleverancier met verstand van zaken en moderne productiemiddelen. Heeft u vragen?

Wij staan u graag te woord via 075-6123004 of via onze contactpagina.

Markten waarin wij actief zijn:

  1. Agrotechniek: Binnen de agrotechniek is het belangrijk dat producten sterk en duurzaam zijn. Enerzijds omdat de producten blootgesteld wordt aan de elementen en anderzijds omdat het bestand moet zijn tegen het (veelal) veeleisende gebruik.
  2. Machinebouw: De machinebouw kenmerkt zich door een korte time to market, de productie van kleine series (high mix/low volume), is sterk aan aanpassingen onderhevig (revisies), en een grote repeteer nauwkeurigheid is noodzakelijk.
  3. Elektrotechniek: In de elektrotechniek is een hoogwaardige afwerking, nauwkeurigheid en montagegemak van groot belang.
  4. Voedingsmiddelenindustrie: De voedingsmiddelenindustrie is een industrie waar hygiëne een belangrijk begrip is. Niet enkel van de producten zelf, maar ook van de machines die in deze industrie gebruikt worden. De focus ligt naast hygiëne, op efficiëntie en gebruiksgemak.
  5. High-tech industrie: Voor de high-tech industrie produceren wij hoogwaardige frames die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen voor internationale machine-bouwers (OEM-ers).

Wij beschikken over een uiterst modern machinepark met hoogwaardige pons- en lasersnijmachines, afkantpersen, tig/mig (robot-) lasapparatuur, puntlasapparatuur, een Haeger pers en trommel- en breedband afbraammachines. Tevens verzorgen wij ook de gewenste nabehandeling(en) van uw producten. Bekijk hier al onze technieken.

Door ons top-of-the-line machinepark werken wij met een hoge nauwkeurigheid en efficiëntie. Daarnaast kunnen klanten ook bij ons terecht met complexe projecten, doordat wij onze kennis en hoogwaardige productietechnologieën op de juiste wijze weten te koppelen.