Verified
Logo Machinefabriek van der Ploeg.jpg
Plutoweg 13 8938 AC LEEUWARDEN Friesland Nederland

Machinefabriek Van der Ploeg stelt de wensen en behoeften van de klant voorop, brengt deze in kaart en handelt ernaar. Wij zijn een machinebouwer die zowel nationaal als internationaal actief is in de machinebouw. Om continu aan de vraag van onze (inter-) nationale klanten te voldoen, is onze fabriek zeer efficiënt en nauwgezet ingericht.

Zo maakt de praktische ligging van de fabriek zowel vervoer via weg als via water direct na afronding van productie mogelijk.

Machinefabriek Van der Ploeg:

 • verzorgt grote machine- en apparatenbouw
 • heeft een brandschone montagefaciliteit
 • heeft separate lashallen voor staal en rvs
 • beschikt over een speciaal ingerichte hal voor verspaning
 • is gespecialiseerd in het frezen en kotteren van bijzonder grote en zware werkstukken

De machinefabriek heeft een gestroomlijnd logistiek centrum voor optimale doorgang van inkomende goederen naar het productieproces. Vanzelfsprekend zijn de hoge normen en certificeringen op las- en procesgebied leidend bij onze machinebouwers. Als machinebouwer voldoen wij aan de eisen die afnemers aan de producten en halffabricaten van de fabriek stellen.

Markten waarin wij actief zijn:

 1. Industrie: Veelzijdigheid en degelijkheid kenmerkt VanderPloeg. Zo is de machinefabriek succesvol in de meer fijne werktuigbouwkunde voor apparaten, maar zeker ook in de zware machinebouw.
 2. Offshore: Machinefabriek Van der Ploeg levert rechtstreeks aan de grote gerenommeerde offshore bedrijven in de “grote werktuigbouw”.
 3. Defensie: De sector defensie kenmerkt zich door de combinatie van hoogwaardige materialen componenten een ster internationale omgeving.
 4. Revisie & onderhoud

Ontzorging onder de strakke regie van uw projectteam
Bij de verwerking en uitvoering van uw order laat Machinefabriek VanderPloeg niets aan het toeval over. Ons systeem van projectmanagement heeft zijn betrouwbaarheid internationaal bewezen.

Competenties

 1. Projectmanagement: Uw projectteam bij VanderPloeg zorgt ervoor dat u kunt vertrouwen op een beheerst ontwikkelingstraject, efficiënte productie en stipte toelevering. Een kwestie van goed overleg, duidelijke uitgangspunten, heldere afspraken en strak projectmanagement.
 2. Lassen: De lassers zijn gecertificeerd in diverse lasprocessen en materialen onder de EN 287, in totaal beschikt van der Ploeg over ca. 200 lasserscertificaten.
 3. Verspanen: Machinefabriek Van der Ploeg onderscheidt zich in klantspecifieke fabricage. Daarin kennen wij praktisch geen beperkingen. Zelfs niet bij grote afmetingen of gewichten van onderdelen en constructies.
 4. Assemblage & testen: Alles draait uiteindelijk om het geleverde eindproduct. Machinefabriek Van der Ploeg levert turnkey af, waardoor u direct te werk kan gaan. In onze assemblagehal produceren we kant-en-klare apparaten, machines of constructies.
 5. Revisie: Bij het reviseren en modificeren van machines en machinedelen wordt bij binnenkomst van een item eerst een revisie-/modificatievoorstel gemaakt voor de klant.
 6. Machinebouw: De productie in co-makership van complexe samengestelde machines is eveneens een hoofdactiviteit van Machinefabriek VanderPloeg.