Verified
Logo MTA.png
Waterbeemd 8 5705 DN HELMOND Noord-Brabant Nederland

MTA levert maatwerk in mechatronica

‘Creating Machines Together’ is het motto van machinebouwer MTA uit Helmond. ‘Wij ontwikkelen en produceren hightech mechatronica systemen om zo de concurrentiepositie van OEM’ers te verbeteren. MTA werkt samen met toonaangevende partijen in verschillende markten. Met zorgvuldig geselecteerde wereldwijde toeleveranciers, productiepartners en een multidisciplinair team van specialisten zetten we vraagstukken om in projecten met een sluitende business case en een tijdige time-to-market.’

MTA heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve partner die sterk is in het ontwikkelen én optimaliseren van complexe hightech, mechatronische oplossingen. Het onderscheidend vermogen van MTA zit verweven in onze werkwijze: we zijn niet alleen innovatief in high-tech mechatronica, maar ook in de organisatie en de regie ervan. We vertalen specifieke behoeften naar een goed (re)produceerbaar ontwerp.

System Development
Het System Development team bestaat uit systeemarchitecten, industrialisatie en mechanica specialisten, lead en design engineers. Met ruime ervaring in slimme systeemarchitectuur, modulair ontwerpen en specialistische kennis van industrialisatie en productietechnologieën creëren zij mechatronische systemen die seriematig reproduceerbaar zijn voor de beste Total Cost of Ownership (TCO).

System Engineering
Het optimaliseren van bestaande mechatronische machines en systemen is de corebusiness van het System Engineering team van MTA. Dit team bestaat uit projectleiders, lead en productie engineers, CTO specialisten, mechanische, elektrotechnische en software engineers. Optimaliseren betekent voor System Engineering het verbeteren van functionaliteit, het verlagen van integrale kosten en het verkorten van doorlooptijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het creëren van een modulaire productstructuur met testbare eenheden waardoor er meer flexibiliteit in systeemconfiguraties ontstaat.

System Supply
System Supply is een ervaren en multidisciplinair team binnen MTA dat zorg draagt voor een sterke ketenregie. Daardoor heeft MTA zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardige productiepartner voor seriematig maatwerk. Het System Supply team zorgt voor de vertaling van technische specificaties naar een uniforme taal voor productiepartners en heeft de regie bij de productieassemblage en de systeemintegratie. Samenwerking binnen de gehele keten staat centraal, waarbij kwaliteit, flexibiliteit en prijsniveau altijd in balans moeten zijn. Via het MTA Assembly Quality System (AQS) wordt alle relevante informatie en kennis van modules en machines vastgelegd, zodat deze digitaal op de werkplek beschikbaar is. Dit borgt de kwaliteit tijdens het montageproces en de test- en afnameprocedure.

MTA Group
MTA is gevestigd in Helmond en in 2002 opgericht door Robert Manders en Patrick Geerts. Binnen de MTA Group zorgen High Tech Parts & Supplies (HTPS Netherlands en HTPS India) en een productielocatie in Roemenië voor kwalitatief hoogwaardige productie van onderdelen.

Meer weten over MTA? Kijk op http://www.m-t-a.nl.