Verified
Logo Rademaekrs.png
Langestraat 12 7891 GA KLAZIENAVEEN Drenthe Nederland

Rademakers Gieterij is een producent van hoogwaardige producten van grijs gietijzer. We werken voor opdrachtgevers uit diverse branches, van de agrarische sector tot machinebouw en van automotive tot funderingstechniek. De kern van onze productie is ons smeltbedrijf, waar we ijzer smelten met een hete wind koepeloven. Dat is een volautomatisch proces. We hebben een capaciteit van maximaal 11 ton gesmolten ijzer per uur.

Het is ons doel om een zo hoog mogelijke toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten. Dat betekent dat advisering op het gebied van design en engineering een belangrijke plaats inneemt in het proces. We ondersteunen onze klanten bij het maken van de beste keuzes op het gebied van design, materiaal en ontwerp. Het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium.

We gebruiken gespecialiseerde software om het gietproces te simuleren om eventuele risico’s al van te voren in kaart te brengen en aanpassingen doen als dat nodig mocht zijn. Daardoor kunnen we zo efficiënt mogelijk produceren en kunt u als opdrachtgever altijd vertrouwen op een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Bij Rademakers Gieterij staat het leveren van kwaliteitsproducten centraal. Wij zijn ISO-9001:2008 gecertificeerd en werken op dit moment aan het behalen van het ISO-9001:2015 en het ISO-14001:2015 certificaat. Wij besteden veel aandacht aan het continue verbeteren en stabiliseren van onze bedrijfsprocessen. Bekijk hier onze digitale brochure.

3D Scanner
Rademakers beschikt over een digitale 3D-scanner die we inzetten om nieuwe modellen nauwkeurig te controleren. We maken van alle modellen een meetrapport. Daardoor kunnen eventuele problemen al van tevoren worden gesignaleerd en opgelost.

Productiedashboard
Rademakers werkt met een geavanceerd realtime productiedashboard, waarmee we alle belangrijke gegevens van ons productieproces helder in beeld hebben. Alle ordergerelateerde data worden centraal opgeslagen en zijn eenvoudig en snel opvraagbaar.

Modellen
Tijdens het gietproces maken we gebruik van modellen. U kunt daarbij voor verschillende materialen kiezen zoals kunststof, aluminium, messing of brons. Daarnaast zijn de complexiteit van het ontwerp en de optimale inrichting van de modelplaat van belang.

Markten waarin wij actief zijn:

  • Automotive: Remcilinders, uitlaatspruitstukken, koppelingsbehuizingen
  • Compressoren / pompen: Behuizingen, poelie’s
  • Intern transport: Heftruckwielen, containerwielen, contragewichten
  • Riolering: Putdeksels, putranden, rioolaansluitstukken

Rademakers Gieterij is producent van hoogwaardige producten van grijs gietijzer met diverse specificaties. Rademakers wil zich focussen op het leveren van een hoge toegevoegde waarde voor haar klanten door het verlagen van de totale cost of ownership. Dit wil zij bereiken door het integreren van activiteiten in de keten, toepassen van co-engineering en daarmee zoveel mogelijk ontzorgen van de klant. Het proces van Rademakers is gericht op kwaliteit en flexibiliteit in productie en levering.