Scherpenzeel B.V.

Scherpenzeel B.V. 2017-07-05T13:10:30+00:00
Verified
Logo Scherpenzeel.png
Industrieweg 2 1619 BZ ANDIJK Noord-Holland Nederland

Scherpenzeel BV produceert al meer dan 50 jaar kwalitatief hoogwaardige assen, walsen, rollers en complete samenstellingen voor verschillende marktsegmenten van de maakindustrie. Uitgangspunt hierbij is het leveren van een toegevoegde waarde aan het productieproces van onze klanten. De betrokkenheid bij en de kennis van assen en rollers is door onze jarenlange ervaring optimaal en verschaft ons de mogelijkheid om maximale ondersteuning te bieden aan onze klanten bij het ontwikkelen en produceren. Door de 50 jaar ervaring beschikt Scherpenzeel B.V. over een enorme hoeveelheid gespecialiseerde kennis.

In 2005 heeft Scherpenzeel Holding B.V. een productievestiging in Maleisië opgericht, genaamd Core-TeQ. Core-TeQ is 100% eigendom van Scherpenzeel Holding B.V. Bij Core-TeQ zijn momenteel ca. 65 mensen werkzaam.

Vanaf 1992 is Scherpenzeel B.V. ISO9001-2008 gekwalificeerd. Deze afstemming tussen organisatie, ontwikkeling, productiekwaliteit en toepasbaarheid zal zich in de toekomst verder manifesteren in voordelen voor de afnemers van onze producten.

Kortom: Scherpenzeel B.V. Supporting your CORE business!

Markten waarin wij actief zijn:

  1. Grafische Industrie: Sinds meer dan 50 jaar produceert Scherpenzeel B.V. assen, walsen en samenstellingen voor de grafische industrie. Scherpenzeel levert in de grafische industrie oa. aan Hewlett-Packard, Océ, Heidelberg en vele anderen.
  2. Algemene Machinebouw: Bij de Algemene Machinebouw worden bij Scherpenzeel vele marktsegmenten bediend. Zo produceert Scherpenzeel oa. voor de volgende marktsegmenten; verpakkingsindustrie, glasindustrie, folie-verwerkende industrie, weefindustrie.
  3. Agrarisch: Alle soorten assen, walsen en draaidelen maakt Scherpenzeel B.V. voor de agrarische markt. Enige klanten die Scherpenzeel beleverd zijn; Amazone en Kuhn Geldrop.
  4. Logistiek: Sinds jaren maakt Scherpenzeel B.V. assen en walsen die gebruikt worden bij logistiek transport.

Om efficiënt te kunnen produceren, beschikt Scherpenzeel B.V. over een hoogwaardig machinepark, bediend door uitstekend opgeleide vakmensen. Om een optimale inzetbaarheid te kunnen waarborgen, wordt ons machinepark uitstekend onderhouden en waar nodig vernieuwd.

Ook wordt voortdurend onderzoek gedaan naar nieuwe technieken, welke ingezet kunnen worden om ons te helpen een kostengunstige oplossing te bieden aan onze klanten.

Binnen Scherpenzeel B.V. worden alle meetgegevens digitaal verwerkt zodat de procesbeheersbaarheid wordt aangetoond. Door deze manier van werken wordt per product de gehele werkwijze vastgelegd zodat U bij herhalingsseries de garantie heeft dat Uw product keer op keer aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet.

De combinatie van een moderne machinepark en een ver doorgevoerd kwaliteitssysteem met volledige procesbeheersing zorgt ervoor dat Scherpenzeel B.V. een uitermate geschikte partner is voor Uw terugkerend productiewerk, in kleine tot grote series.

Competenties

  1. Richten: Vaak is een nauwkeurige basis voor het productieproces noodzakelijk, gedurende de productiestappen kan het nodig zijn het product opnieuw te richten om de eindspecificaties te kunnen halen. Scherpenzeel beschikt over volautomatische richtmachines!
  2. Draaien: De meeste draaimachines bij Scherpenzeel zijn uitgerust met automatische aan- en afvoerinrichtingen zo wordt een constant productieproces gewaarborgd. Enkele machines zijn zelfs volledig geautomatiseerd waarbij een robot het product aan- en afvoert.
  3. Slijpen: Dankzij meetbesturing op onze rondslijpers is Scherpenzeel in staat hoog nauwkeurige passingen te slijpen. Naast het slijpen van staal worden bij Scherpenzeel B.V. ook gemonteerde rubber- of kunststofrollen op maat geslepen.
  4. (Laser) lassen: Laserlassen heeft vele voordelen zoals een hoge reproduceerbaarheid, een optisch mooi resultaat en nabewerkingen worden geminimaliseerd. Deze laserlasmachine die rond kan lassen is een eigenontwikkeling van Scherpenzeel.
  5. Balanceren: De vraag naar prestaties — kleiner, lichter, efficiënter, krachtiger, rustiger, soepeler draaiend en langere levensduur — balanceren kan hieraan bijdragen en is een van de meest kosteneffectieve manier van het leveren van waarde aan de klant.