Verified
Logo SMI.png
Oostergoweg 6 9101 PL DOKKUM Friesland Nederland

Wie zijn wij?
De SMI groep bestaat uit een aantal bedrijven die hoogwaardige producten ontwikkelt en produceert. De kernactiviteit van SMI Dokkum is het vervaardigen van mechanische delen, componenten en machines door middel van lassen, draaien, frezen en montage. SMI Plaatwerk vervaardigt voornamelijk een breed scala aan plaatwerkcomponenten, behuizingen en printplaten. Engineering en projectleiding zijn de basis voor een gedegen samenwerking van alle disciplines. Wij zijn actief voor de sectoren yacht industrie, off-shore, defensie, industrie, mechtronica en semi-conductor in zowel binnen- als buitenland.

Uitgelichte onderwerpen

  • SMI Groep: SMI Groep is een producent en toeleverancier van hoogwaardige rvs, staal en aluminium onderdelen van enkele stuks of kleine series.
  • Hoogwaardig lassen: Wij zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd. De laskwaliteiten worden gewaarborgd door onze laskwalificaties NEN 3834/2 en DIN 2303/Q2.
  • Uitgebreid machinepark: SMI Groep beschikt over een uitgebreid machinepark. De nieuwste is de T7 van Hedelius. Het gaat hier om een compact, verticale vijfasser met een in het vaste bed geïntegreerde CNC-bestuurde rondtafel.

Markten waarin wij actief zijn

Yacht Industry: SMI groep is een gewaardeerd producent van hydraulische megajacht-systemen. Voor het hoogste segment in de markt vervaardigt SMI kranen, sliding davits, deuren en luiken in staal, RVS of aluminium.
Offshore: De productgroep off-shore is één van de pijlers binnen SMI Groep Special equipment voor bagger-, duik- en onderwater werkende industrie wordt vervaardigd.
Defence: Voor met name Europese pantservoertuigen worden diverse samen-gelaste delen en andere hoogwaardige onderdelen van hoge treksterktestaal geleverd.
Industry: SMI Groep levert enkele of seriematig producten in staal, RVS, aluminium of kunststof afgestemd op uw eisen. Daarnaast kan de SMI uw voorraadbeheer verzorgen.
Mechatronics: Eén van de belangrijkste pijlers van SMI is het leveren van hoogwaardige behuizingen voor de medische- en laboratoria sector. Behuizingen van staal, aluminium of RVS in diverse vormen en uitvoeringen geleverd.
Semi conductor: SMI Groep is een gerenommeerde leverancier voor hoogwaardige plaatwerkdelen toegepast in de half-geleider en lithografie machinebouw. Plaatwerkdelen worden vervaardigd volgens de bijbehorende specificaties.

De kernactiviteit van SMI Dokkum is het vervaardigen van mechanische delen, componenten en machines door middel van lassen, draaien, frezen en montage. Engineering en projectleiding zijn de basis voor een gedegen samenwerking van alle disciplines, aangevuld met kennis en expertise van buitenaf. De combinatie van een goede samenwerking, moderne technieken en goed geschoolde vakmensen staan garant voor een hoogwaardig eindproduct.

De plaatwerkdivisie van de SMI groep is uitstekend ingericht voor zowel prototypes als kleine en middelgrote series in staal, aluminium of rvs. Kwaliteit, afwerkingsgraad en klantcontact staan hoog in het vaandel. De producten van SMI Plaatwerk hebben een grote diversiteit aan toepassingen. SMI Plaatwerk vervaardigt een breed scala aan plaatwerkcomponenten.

SMI plaatwerk maakt onder andere behuizingen voor de luchtvaartindustrie, deursystemen voor bussen en treinen, defensie (waaronder pantservoertuigen), medische- en laboratoria-toepassingen en onderdelen voor de semiconductor industrie.

Competenties

  1. Constructie: De constructie richt zich op constructiewerken en apparatenbouw van staal, roestvaststaal en aluminium.
  2. Plaatwerk: Het vervaardigen van een breed scala aan plaatwerkcomponenten, behuizingen en printplaten.
  3. Hoogwaardig lassen: Wij zijn ISO 9001:2008 gecertificeerd. De laskwaliteiten worden gewaarborgd door onze laskwalificaties NEN 3834/2 en DIN 2303/Q2.
  4. Verspaning: De verspaning richt zich op kleine en middelgrote series van onderdelen en subassemblies.
  5. Engineering: Projectengineering richt zich op de ontwikkeling en realisatie van industriële machines en verbetertrajecten van complete productielijnen. Ook revisie, onderhoud en het (ver)plaatsen behoren hier toe.
  6. Diverse overige bewerkingen: CNC kanten, lasersnijden en ponsen.