Verified
Thalens PPS.jpg
Noorderblokken 3 a 9523 TJ DROUWENERMOND Drenthe Nederland

Thalens PPS is specialist op het gebied van nauwkeurige plaatwerkdelen. Zowel halffabricaten als compleet functionerende producten in de meest uiteenlopende materiaalsoorten kunnen seriematig door ons worden geproduceerd en geleverd.

Verschillende industrieën, zoals de medische apparatenbouw, de verwarmingsindustrie, de elektronica-industrie en de elektrotechnische industrie voorzien we van plaatwerk.

Als co-maker kan Thalens PPS desgewenst het gehele traject van ontwerp tot eindproduct verzorgen. Dit op een geavanceerd machinepark, inclusief de mogelijkheid tot laserlassen.We verwerken uw wensen en onze expertise tot een hoogwaardig eindresultaat.

Laserlassen
Thalens PPS heeft zich gespecialiseerd in het laserlassen, er zijn naast nieuwe ook veel bestaande projecten waar het conventioneel lassen vervangen is voor het laserlassen. Laserlassen geeft ons de mogelijkheid om gecompliceerde vormgevingen te crëeren met een optimaal optisch resultaat. Laserlassen is daarmee een onmisbare schakel geworden in ons diensten pakket.

Markten waarin wij actief zijn

 1. Medische en analytische apparatenbouw: Door de vele (bio-)medische en analytische specialisaties worden hoge eisen gesteld aan de medische apparaten- bouw. U als medisch of analytisch specialist weet als geen ander hoe dit is en hoe belangrijk het is om nauw- keurig te werken.
 2. Bio-medische industrie
 3. Elektronica industrie: (19″-)behuizingen en afschermingen die geschikt zijn om het uitstralen van hoogfrequente en elektromagnetische straling te beperken of tegen te gaan. Veelal vereist om te voldoen aan de wettelijke EMC-norm.
 4. Verwarmingsindustrie: Thalens PPS maakt voor de verwarmingsindustrie aansluitmodules voor rookgasafvoersystemen als branderbehuizingen. Hiervoor worden hoogwaardige en hittebestendige staalsoorten gebruikt.
 5. Industriële apparatenbouw: Voor de industrie maakt Thalens PPS op maat gemaakte oplossingen. Ook alle lasmallen en opspan-systemen ten behoeve van het laser-las proces worden in-house ontwikkeld en geproduceerd.

Thalens PPS heeft ruime kennis van de meest uiteenlopende metaalsoorten en bewerkingen. In onderstaand overzicht presenteren wij een eerste indruk van de processen in onze organisatie.

Onze creatieve denkwijze en flexibele houding zorgen ervoor dat we voor iedere uitdaging een goede oplossing vinden. We gaan verder dan de standaard mogelijkheden om u een passend product te bieden.

Proces en technieken
Het proces kan bestaan uit technieken zoals lasersnijden en laserlassen, waarvoor wij in eigen beheer gereedschappen en lasmalllen bouwen. Maar denk hierbij ook aan ponsnibbelen, frezen en conventioneel lassen.

Voor ieder ontwerp en voor elk materiaal is een passende toepassing die we in het machinepark nauwkeurig uitvoeren. Om een korte levertijd te kunnen garanderen, houden we de meest verwerkte materialen op voorraad.

Nabewerkingstechnieken
Nabewerkingstechnieken zoals trommelen, afbramen of parelstralen kunnen we voor u ‘in house’ verzorgen. We werken met gespecialiseerde vaste partners als het verzinken, anodiseren, verchromen of (poeder)coaten betreft. Ook voor het screenen van bedienpanelen biedt Thalens PPS uitkomst.

Kwaliteitsbewaking
Om het kwaliteitsniveau van onze producten en processen te waarborgen, werkt Thalens PPS met een ERP-systeem en gestandaardiseerde werkmethodieken. Dit alles wordt getoetst volgens het principe van Total Quality Management. Mede daardoor wordt er “copy exactly” geproduceerd.

Om de kwaliteit te toetsen, werken wij tevens met genormeerde meetmethoden. Dankzij deze processen en de inzet van betrokken medewerkers kunnen wij voldoen aan een hoge kwaliteitsnorm.
Al onze processen zijn geborgd middels ISO 9001.

Voorgelakte plaat
Naast de gebruikelijke materialen verwerkt Thalens PPS ook voorgelakte staalplaat. Voordeel van dit materiaal is dat het direct voorzien is van de eindfinish. Dit houdt dan ook in dat behuizingen niet meer naar de coater hoeven en bespaard kan worden op de daaraan verbonden transportkosten en uitval.

Wel dient er al vanaf het ontwerp rekening gehouden te worden met enige specifieke kenmerken van de voorgelakte plaat. Het materiaal is bijvoorbeeld niet of zeer beperkt te verwerken met de lasersnij-installatie. Hetzelfde geldt voor het lassen. Ponsen en bijvoorbeeld drukvoegen bieden hierbij wel een uitkomst.

Thalens PPS werkt al meerdere jaren met dit materiaal en heeft hierdoor de nodig knowhow opgebouwd. Er zijn meerdere producten omgezet van poedercoaten naar voorgelakte staalplaat hetgeen voor klanten van Thalens PPS financiële en logistieke voordelen heeft opgeleverd.

Materialen
Een greep uit de materialen waarmee Thalens PPS geregeld werkt:

Staal koudgewalst tot 4 mm

 • Aluzink
 • Gealuminiseerd
 • Verenstaal: C75
 • Vertind
 • Verzinkt (Zincor / Sendzimir)
 • Voorgelakt

Aluminium tot 4 mm lasersnijden en daarboven HF frezen

 • Diverse legeringen: 3.3535 3.2315 3.3547
 • Geanodiseerd

Roestvaststaal tot 5 mm

 • Diverse legeringen: 1.4301 1.4404 1.4541 1.4016 1.4542 1.4462
 • Verenstaal: 1.4310

Specials

 • Borium
 • Corten
 • Domex
 • Inconel
 • Kovar
 • Super Duplex
 • Titaan

Koper, Messing en Fosforbrons

Kunststof

 • PVC
 • POM