Verified
Logo Thales.jpg
Zuidelijke Havenweg 40 7554 RR HENGELO OV Overijssel Nederland

Met de ontwikkeling en productie van uiterst geavanceerde sensorsystemen voor marineschepen heeft Thales Nederland een vooraanstaande positie in de wereld veroverd. De basis van het bedrijf werd gelegd in 1922 en sinds 1991 maakt het deel uit van de internationale Thales groep. Met ongeveer 2000 werknemers, verspreid over de vestigingen Hengelo, Huizen, Houten en Eindhoven, is Thales Nederland de grootste defensie-industrie van Nederland.

Thales Nederland bewijst haar technologische toppositie met de ontwikkeling van de Geïntegreerde Mast, een nieuw sensorsysteem voor marineschepen dat alle radars en optische sensoren verenigt in één. De Geïntegreerde Mast vormt een ideaal hulpmiddel voor marines bij de bestrijding van piraterij en drugsmokkel.

Een ander technologisch hoogstandje waar Thales Nederland aan werkt, is de ontwikkeling van een radarsysteem dat het mogelijk maakt om tactische ballistische raketten al een vroeg stadium te ontdekken. Hierdoor wordt een effectieve verdediging tegen deze wapens mogelijk.

In Huizen ontwikkelt en produceert Thales het SOTAS communicatiesysteem voor gebruik in militaire voertuigen. Na een omvangrijke order uit Australië is SOTAS één van de meest succesvolle producten op dit gebied. SOTAS maakt niet alleen een zeer duidelijke mondelinge communicatie mogelijk, maar voorziet ook in het verzenden van data in vrijwel alle gangbare formats. Hierdoor wordt een snellere en effectievere inzet van troepen mogelijk.

De civiele activiteiten nemen een steeds belangrijkere plaats in bij Thales Nederland. De SmartSwitch speelt een sleutelrol bij de beveiliging van het Nederlandse railnetwerk en in het OV chipcard programma verzorgt het bedrijf de levering en het onderhoud van de paslezers en de processing van alle data. Thales Nederland is ook betrokken bij de levering van vluchtsimulators voor de KLM.