Verified
VHE Industrial Automation.jpg
Marinus van Meelweg 28, 5657 EN Eindhoven
28 Marinus van Meelweg Eindhoven Noord-Brabant 5657 EN NL

VHE Industrial automation is gespecialiseerd in het oplossen van aandrijf- en besturingstechnische vraagstukken en richt zich vooral op machinebouwprojecten (mechatronica). Die oplossingen worden met korte doorlooptijden, hoge precisie en een constante kwaliteit gerealiseerd. Wij zijn uw vertrouwde adres voor het samenstellen van kabels en kabelbomen, het bouwen van modules of besturingskasten en het realiseren van complete aandrijf- en besturingstechnische installaties. Onze activiteiten omvatten het hele traject van ontwerp tot nazorg, inclusief het dimensioneren en leveren van aandrijftechnische componenten. VHE Industrial automation werkt nauw samen met diverse machinebouwers voor het mechanische concept en een aantal gerenommeerde toeleveranciers. Daardoor kunnen we ook turn-key volledige machines aanbieden.

Ontwerp & Engineering

Maatwerk
De afdeling Ontwerp & Engineering levert maatwerk in aandrijf- en besturingstechnologie. Onze software- en hardwarespecialisten hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en de engineering van maatwerkoplossingen voor aandrijf- en besturingsvraagstukken. Zij zijn vertrouwd met een grote verscheidenheid aan productieprocessen en -omgevingen en beschikken over een grote mate van creativiteit. Deze kunnen zij inzetten op basis van een door u aangeleverde functionele specificatie maar ze kunnen die desgewenst ook zelf voor u verzorgen. Als u VHE een opdracht gunt, wordt een van onze specialisten uw directe contactpersoon en deze zal vervolgens al uw belangen behartigen gedurende de hele realisatie van het project.

Wij realiseren uw projecten op basis van door u gekozen standaarden voor automatiseringssystemen en softwareplatforms. Maar u kunt ons ook vragen alternatieven aan te dragen die het best aansluiten bij uw specifieke applicatie. Wij beschikken over een ruime kennis van en ervaring met alle software- en hardwareplatforms die in de industriële automatisering gangbaar zijn voor aandrijf- en besturingstechnische installaties. Daartoe behoren onder meer PLC- en PC-besturingen en servosystemen, evenals voorzieningen om besturingen in netwerken te koppelen.

Een nauwkeurige afstemming tussen constructie, aandrijving en besturing, tussen mechanica en elektronica, is essentieel voor een goed functionerende machine. Dat vereist een goede en vroegtijdige samenwerking tussen uw technici en onze engineers en specialisten in aandrijftechniek. Maar ook de inzet van moderne ondersteunende technieken zoals ontwerp- en simulatiesoftwarepakketten. Op basis van een volledige doorrekening vooraf garanderen wij een juiste werking van de hele combinatie van aandrijving en besturing.

Voor een correcte overdracht van het project stellen wij een compleet documentatiepakket samen, bestaande uit ons volledige tekeningenpakket, de programmalistings van de applicatiesoftware en de fabrieksdocumentatie van de toegepaste producten. Dit waarborgt tevens een goede nazorg door uzelf of door ons.

Realisatie & Assemblage

Flexibiliteit
Onze productieactiviteiten zijn ondergebracht in de afdeling Realisatie & Assemblage. Deze produceert zowel kleine als middelgrote series, enkelstuks en prototypes op specificaties die afkomstig zijn van uzelf of van onze afdeling Ontwerp & Engineering.

U kunt het volledige traject door ons laten verzorgen, inclusief inkoop en logistiek. Tot de activiteiten behoren onder andere kabel- en kabelboomassemblage, assemblage van modulen en bouwen van besturingskasten.

Deze afdeling beschikt over alle mensen en middelen die nodig zijn om snel en flexibel te kunnen inspringen op uw wensen. Werken met Realisatie & Assemblage levert u direct financieel voordeel op. Doordat wij de gevraagde sub-assembly’s compleet en ‘just in time’ bij u afleveren, neemt uw doorlooptijd af. Bovendien bespaart u daardoor opslag en handlingskosten. En doordat we alle producten testen voordat ze ons bedrijf verlaten, zullen ook uw testkosten en implementatietijd afnemen. Kortom, wij zijn een ‘co-manufacturer’ die snel, flexibel en tegen concurrerende prijzen voor u aan de slag kan gaan.

Dimensionering & Componenten

Kennis en ervaring
De productspecialisten van onze handelstak staan garant voor het aanbieden van totaaloplossingen voor uw mechatronica-vraagstukken. Doordat zij zelf dimensioneren, kunnen zij producten van deze bedrijven samenvoegen tot een correct functionerend geheel. Aangezien wij in direct contact staan met de R&D-afdelingen van de bedrijven die wij vertegenwoordigen, zijn wij voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het productenpakket. Hierdoor zijn we in staat u nog beter van dienst te zijn in verschillende toepassingsgebieden zoals RVS-motoren voor de voedingsmiddelenindustrie, uiterst nauwkeurige positioneeroplossingen en toepassingen waarbij hoge toerentallen gevraagd worden.