Verslagen

 • 26 meiNEVAT GVN op bezoek bij Weir Minerals

  Op 18 mei bezochten de grootverspaners Weir Minerals. Lidbedrijf Weir Minerals in Venlo produceert wereldwijd hoogwaardige pompsystemen en ertsvergruizers. Weir heeft een uitgebreide presentatie en rondleiding verzorgd. In de fabriek hebben we onder andere gezien welke stappen zijn gezet op het gebied van “paperless” produceren en automatisering.

 • 26 meiTerugblik op een succesvolle week op de Hannover Messe

  Van 24 t/m 28 april vond de Hannover Messe plaats. Voor de vierde keer organiseerden NEVAT, Koninklijke Metaalunie, Holland Innovative, Brainport Industries en Mikrocentrum gezamenlijk het Nederlandse toeleverpaviljoen in het Industrial Supply Paviljoen. NEVAT deelde samen met Koninklijke Metaalunie en Mikrocentrum een stand. In dit verslag blikken we terug op alle hoogtepunten van vorige week.

 • 26 meiPositieve reacties eerste Praetimus workshop Systeem Innovatoren op 12 april

  Op 12 april vond de eerste Praetimus workshop 'New Chains, new Challenges, new Chances' gericht op Systeem Innovatoren plaats. Tijdens de sessie werd informatie verstrekt, maar konden de leden ook in disussie met elkaar over verschillende vraagstukken. De leden kwamen positief uit de workshop en gaven zelf aan behoefte te hebben aan een vervolgsessie. Na de workshop hebben we de leden een korte vragenlijst toegestuurd. De resultaten zullen we meenemen in de voorbereiding van de praetimus workshop op 17 mei voor Productspecialisten en Processpecialisten en de workshop voor Systeem Integratoren op 24 mei. 

 • 23 mrtHeb je een goed beeld wat digitalisering voor jouw bedrijf kan betekenen?

  In het NEVAT-programma Technologie Roadmapping hebben we op 23 maart stilgestaan bij het onderwerp digitalisering. NEVAT-lid Scherpenzeel was onze gastheer en heeft de 15 aanwezige leden laten zien hoe zij omgaan met digitalisering bij de productie van walsen en assen.