Verslagen

 • 29 julNEVAT-leden betreden digitale arena van de toekomst

  NEVAT-leden betraden de digitale Arena van de toekomst met het bezoek aan de Siemens fabriek in Bad Neustadt op 27juni. We staan met elkaar voor een echte revolutie. Ongeveer 25 deelnemers hebben met eigen ogen gezien hoe Siemens omgaat met digitalisering. Voor Siemens is digitalisering in de productie steeds belangrijker in de zoektocht naar een hogere productiviteit. De traditionele methoden om productiviteit te verhogen zijn grotendeels al benut; digitalisering is de volgende stap waar nog veel winst is te boeken.

 • 29 julNEVAT GPI bij SMI Group op Social Selling koers

  Op donderdag 22 juni vond de GPI ledenbijeenkomst plaats bij SMI Plaatwerk in Leeuwarden. De 40 aanwezige leden kregen een rondleiding aangeboden door gastheer Geert Bloemhof van SMI Group. Bloemhof was erg enthousiast over de bijeenkomst, de hoge opkomst en de boottocht over de Friese meren. Tijdens de rondleiding liet hij onder andere het gespecialiseerde hoogwaardige laswerk bij SMI Group zien. Ook was hij erg te spreken over de lezing van Laura Nuhaan. Zij bracht de leden op de hoogte van het belang van de verkoop door social media.

 • 29 julDe EMS-groep bezoekt Thales

  Thales Hengelo was op 14 juni gastheer voor de EMS-groep. Thales heeft een eigen PCB productiefaciliteit en is daarom ook lid van de NEVAT EMS-groep. Patrick van den Ham, manager group competence center for PCB, heeft ons laten zien welke mogelijkheden Thales heeft op dit gebied. Thales produceert ook voor niet Thales klanten. Na bezoek aan de PCB fabriek hebben we een bezoek gebracht aan het experience center van Thales: de levensechte simulatie van de werking van Thales systemen op een kustverdedigingsschip maakte indruk! 

 • 29 julInzet van robots bij kleine series

  Op 6 juni hebben NEVAT-leden zich laten informeren over de nieuwe mogelijkheden van robots. Martijn Wisse, hoogleraar aan de TU Delft en verbonden aan Robovalley, benadrukte dat de grootste uitdaging ligt in het sneller kunnen programmeren van robots. In het herkennen van producten en het plannen van bewegingen door robots met behulp van vision zijn enorme stappen gezet. Hiervoor wordt het principe van “deep learning” ingezet. Bekijk de live demonstratie in deze video

 • 29 julNEVAT GVN op bezoek bij Weir Minerals

  Op 18 mei bezochten de grootverspaners Weir Minerals. Lidbedrijf Weir Minerals in Venlo produceert wereldwijd hoogwaardige pompsystemen en ertsvergruizers. Weir heeft een uitgebreide presentatie en rondleiding verzorgd. In de fabriek hebben we onder andere gezien welke stappen zijn gezet op het gebied van “paperless” produceren en automatisering.