DMG Mori levert twee fantastische freesmachines aan Tuinte machinefabriek

Om de capaciteit en flexibiliteit te vergroten op de verspanende afdeling, heeft Tuinte machinefabriek twee nieuwe freesmachines aangeschaft, te weten, een DMG Mori DMF 360/11 en een DMG Mori CMX 70. Door de uitbreiding van het machinepark kan Tuinte machinefabriek blijven voldoen aan de eisen in een veranderende markt, die tevens steeds kortere doorlooptijden vraagt.

De DMG Mori DMF 360/11 met een Heidenhain TNC 640 besturing heeft een X-as 3600 mm / Y-as 1100 mm / Z-as 900 mm, welke is voorzien van een vaste tafel met een geïntegreerde rondtafel van Ø1050 mm. De zwenkkop als B-as heeft een bereik van +105° / -105°. Verder beschikt deze machine over een economische pendelbewerking met een scheidingswand en een gereedschapsmagazijn met 120 gereedschap posities. Deze freesbank kan zware werkstukken tot 5000 kg. bewerken. Het frame is vervaardigd uit een minerale casting, welke de basis is voor de hoogst mogelijke precisie. De machine heeft een maximaal toerental van 10.000 omw./min. met een HSK-A100 spindelopname.

De DMG Mori CMX 70 U levert de hoogste prestaties en productiviteit met krachtige universele freestechnologie voor 5-zijdig verspanen in één opspanning. Deze moderne CNC freesmachine is productief, flexibel en zeer gebruiksvriendelijk. De freesbank is voorzien van een Heidenhain TNC 620 besturing, die het eenvoudig maakt om maximale prestaties te kunnen bieden. De machine heeft een maximaal toerental van 12.000 omw./min. De machine beschikt over 60 gereedschap posities. De maximale tafelbelasting van deze bank bedraagt 350 kg. De freesbank heeft de volgende afmetingen: X-as 750 mm / Y-as 600 mm / Z-as 520 mm en een tafel van 800 x 620 mm. Beide freesbanken worden de komende weken in gebruik genomen.

Tuinte machinefabriek: toeleverancier met toegevoegde waarde!

Samen met de zusterbedrijven Tumakon engineering & machinebouw en TDO technical services vormt Tuinte machinefabriek de Tuinte groep. Samen meer dan de som der delen! Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en heeft ruim 80 competente en gemotiveerde medewerkers. Gezamenlijk bieden zij haar opdrachtgevers een breed pakket aan keuzemogelijkheden. Van het ontwerp en de bouw van machines op maat tot aan technologisch hoogwaardige toelevering. Ook de montage, onderhoud en revisie worden in één hand gehouden. De werkmaatschappijen van de Tuinte groep kunnen bogen op een lange historie, gekenmerkt door vernieuwend ondernemerschap. Stuk voor stuk krachtige organisaties die investeren in hun mensen én in technologische verdieping.

Meer informatie

Silvia Dassen
T +31 (0)547 33 53 31
W www.tuinte.com