Loading Events
This event has passed.

Koers bepalen & Resultaten halen

‘Je koers bepalen en resultaten halen’, zo eenvoudig is dat nog niet. NEVAT helpt in samenwerking met Innovox & Partners haar leden daarbij met businesscoaching. Ondersteund met digitale modules maar vooral ook in gesprekken, beantwoord je essentiële vragen voor de toekomst van je bedrijf. Hoe bepaal ik de koers van mijn bedrijf voor de komende jaren? Hoe kom ik van goede plannen naar actie en resultaat? Hoe kunnen we veranderingen beter en slimmer doorvoeren? Hoe ontwikkelen we een goede innovatieroadmap? De antwoorden komen niet van jou als directeur alleen, maar bij voorkeur samen met je managementteam of nog breder.

Om alle vragen goed te kunnen beantwoorden, biedt NEVAT een 4-stappenplan aan: Zien, Denken, Doen en Leren. Om jullie te helpen het stappenplan uit te voeren, organiseert NEVAT 2 masterclasses van vier sessies. Het zijn echte ‘doensessies’, waarbij begeleiders van Innovox jullie door de vier stappen heen leiden. Je gaat aan de gang met stappenplannen, modellen en online tools en ook belangrijk je leert tijdens de sessies van elkaar. Let op: de Masterclasses zijn alleen voor NEVAT-leden.

Het programma ziet er als volgt uit:

Doensessie 1: Kansen en Bedreigingen op 20 februari en op 23 mei van 14.30 -18.30 uur.
Hoe krijg je zicht op belangrijke ontwikkelingen in je omgeving en hoe ga je om met onzekerheid? We behandelen de methoden trendanalyse en scenarioplanning om tot de belangrijkste kansen
en bedreigingen te komen.

Doensessie 2: Kracht en Kwetsbaarheid op 20 maart en op 20 juni van 14.30-18.30 uur
Hoe krijg je zicht op de kracht én de kwetsbaarheid van je organisatie en hoe kun je daarop inspelen? We behandelen het businessmodelcanvas en het model van Treacy en Wiersema
(relatie, kosten, technologie).

Doensessie 3: Van Ambitie naar Actie op 17 april en op 26 september van 14.30-18.30 uur
Wat is je ambitie en wat ga je concreet doen? Bouw je kracht uit, verminder je kwetsbaarheid, pak kansen en wend bedreigingen af. We behandelen het OGSM-model: in één overzicht van ambitie
naar concrete acties.

Doensessie 4: Aan de slag op 22 mei en op 31 oktober van 14.30-18.30 uur
Hoe zorg je dat je je plan uitvoert en daadwerkelijk resultaten haalt? We behandelen ‘scrum’ als methode om systematisch de voortgang te bespreken en te leren van je ervaringen.

Je kunt alle doensessies volgen, maar als je minder tijd hebt er ook één of meer uitkiezen. Het is ook mogelijk om met meerdere deelnemers per bedrijf te komen.

De eerste 2 sessies vinden plaats bij NEVAT/FME aan de Zilverstraat 69 te Zoetermeer. De overige trachten we bij een deelnemer te plannen.

Elke doensessie heeft een maximum van 25 deelnemers. NEVAT vraagt voor deelname een vergoeding van € 250,- per deelnemer.