Lachen bij NEVAT tijdens het ledenevent

NEVAT was op 3 oktober te gast bij de TU Eindhoven. Meer dan 90 leden en relaties waren aanwezig op dit top event. Hans van Dinteren en Clement Goossens van de TU Eindhoven hebben aangegeven welke mogelijkheden er zijn voor NEVAT leden om ondersteuning te krijgen van de TU Eindhoven. Het SURE innovation programma koppelt excellente TU/e masterstudenten aan technische bedrijven. Of het nou gaat om goedkoper produceren, een product verbeteren of processen efficiënter inrichten. De vragenbank is een laagdrempelige manier om als NEVAT lid in contact te komen met de TU Eindhoven. Klik hier voor meer informatie.

Katja Pahnke, managing director TU/e High Tech Systems Center en Ton Peijnenburg, fellow aan TU/e en Manager Systems Engineering bij VDL ETG gaven hun visie op de technologische ontwikkelingen en hun toepassingsgebieden. Inspirerend om te horen wat er allemaal gebeurt op de TU Eindhoven en hoe de banden met het bedrijfsleven worden aangehaald. TU Eindhoven wilde NEVAT natuurlijk ook graag laten zien hoe studententeams bouwen aan de toekomst. Het studententeam Bluejay wil de wereld inspireren met de mogelijkheden van drones als hulp in, maar ook onderdeel van, de dagelijkse huishouding. Technologie met een gezicht, geheugen, geweten en helpende hand, gecreëerd vanuit de juiste randvoorwaarden: the domestic drone. Team ecomotive bouwt elk jaar een elektrische auto. Gebruik van nieuwe materialen en technieken levert een bijdrage aan de toekomst van de automobielindutsrie.

NEVAT zelf heeft gepresenteerd hoe zij met haar leden werkt aan technologie roadmaps. Directeur Kees de Schipper gaf een terugblik op 2017 en presenteerde plannen voor 2018. Op het event is afscheid genomen van Anne Nijmeijer. Anne Nijmeijer heeft aan de wieg gestaan van NEVAT benchmarking en Business coaching. In 12,5 jaar heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van onze leden. Anne is in het zonnetje gezet en heeft op zijn geheel eigen wijze een inhoudelijk doorwrochte afscheidsspeech gegeven. Daarna was het woord aan Tom Sligting, stand-up comedian. Tom was de hele middag aanwezig en gaf op humoristische wijze terug wat hij gehoord en gezien had. Hij kreeg meer lachers op zijn hand dan de andere sprekers….

Bekijk hier de foto’s van het ledenevent.

 

 

2017-10-06T06:18:23+00:005 oktober 2017|Actueel nieuws|