NEVAT-leden betreden digitale arena van de toekomst

NEVAT-leden betraden de digitale Arena van de toekomst met het bezoek aan de Siemens fabriek in Bad Neustadt op 27juni. We staan met elkaar voor een echte revolutie. Ongeveer 25 deelnemers hebben met eigen ogen gezien hoe Siemens omgaat met digitalisering. Voor Siemens is digitalisering in de productie steeds belangrijker in de zoektocht naar een hogere productiviteit. De traditionele methoden om productiviteit te verhogen zijn grotendeels al benut; digitalisering is de volgende stap waar nog veel winst is te boeken.

Siemens heeft ons concreet laten zien hoe software tools het productie proces optimaliseren, hoe ze de output en beschikbaarheid van machines verhogen en hoe ze digitaal ontwerpen en testen.

Wie nog dacht dat Siemens alleen hardware produceert, is er op 27 juni wel achter gekomen dat ook software een belangrijk deel van de business is geworden. Siemens is een belangrijke speler op het gebied van Factory Automation en Product Lifecycle Management systemen en heeft een voortrekkersrol op het gebied van Smart Manufacturing en Industrie 4.0. Op deze basis is een modelfabriek gerealiseerd die vandaag al alle aspecten van Industrie 4.0 gebruikt en toont hoe het Siemens productportfolio Siemens als producent kan helpen de efficiëntie en flexibiliteit te vergroten.

Siemens en NEVAT willen een vervolg geven aan dit bezoek, waarbij Siemens zich naar de bedrijven presenteerde als een partner in de digitale zoektocht. Nog niet alle antwoorden zijn hapklaar beschikbaar, maar er wordt hard aan gewerkt. Dat is een ding wat zeker is.

2017-10-02T11:37:02+00:00 29 juni 2017|Actueel nieuws|