Actueel nieuws

 • 29 julWBSO procesinnovatie & ICT/smart industry

  Verschillende bedrijven hebben problemen met procesinnovatie in de WBSO, zeker als daarbij sprake is van ICT of ‘smart industry’ gerelateerde ontwikkelingen. Innovatieve projecten worden afgewezen of pas na uitgebreide toelichting goedgekeurd. Wat is er aan de hand? WBSO is anno 2017 aan te vragen voor de ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur en technisch-wetenschappelijk onderzoek.Over procesinnovatie (procesontwikkeling) in de WBSO kunnen we dus duidelijk zijn: het is een volwaardige categorie in de WBSO, en wordt behoorlijk goed benut door het bedrijfsleven, circa 20% van het budget.

 • 29 julNEVAT benadrukt belang procesinnovatie binnen WBSO

  NEVAT-voorzitter Henk Smid is blij met de lobby en media-aandacht van FME voor het behoud van de innovatieregeling WBSO. Wel vraagt hij specifiek aandacht voor procesinnovatie binnen de WBSO regeling. Hij heeft FME daarom verzocht dit ook mee te nemen in de lobby.

 • 1 junVolg NEVAT op onze nieuwe LinkedIn bedrijfspagina

  Via onze nieuwsbrief houden we u tweewekelijks op de hoogte van alle bijeenkomsten en ontwikkelingen binnen NEVAT en de toeleverende industrie. Tevens plaatsen wij berichten op Twitter en op onze NEVAT groepspagina op LinkedIn. Sinds kort maken wij ook gebruik van een LinkedIn bedrijfspagina. Volg ons vanaf vandaag hier

 • 1 junAlwin Pol volgt Anne Nijmeijer op vanaf 1 juni

  Zoals velen van jullie weten gaat Anne Nijmeijer in oktober met pensioen. We zijn verheugd jullie te kunnen mededelen dat we een goede opvolger hebben gevonden in de persoon van Alwin Pol. Alwin start 1 juni met zijn werkzaamheden voor NEVAT. Met zijn ruime ervaring binnen de maakindustrie is hij een goede gesprekspartner voor onze leden op het gebied van professionalisering.