Actueel nieuws

 • 21 sepMarc Hendrikse nieuw hightech-boegbeeld

  NTS-directeur Marc Hendrikse is het nieuwe boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Hij volgt Amandus Lundqvist op, die vanaf de start in 2012 deze functie heeft bekleed. Demissionair EZ-minister Kamp maakte de naam dinsdag bekend tijdens het jaarlijkse roadmapevent van de Holland High Tech community. 

 • 25 sepKom naar de Week van de mki

  De Nederlandse middelgrote en kleine industrie (mki) is een belangrijke motor voor de economie. Speciaal voor deze bedrijven organiseert FME van 25 tot en met 29 september de Week van de mki, met tal van activiteiten voor middelgrote en kleine lidbedrijven op verschillende locaties. Update je kennis, ga aan de slag tijdens interactieve sessies, kom netwerken en krijg gericht advies van onze experts. Jij komt toch ook? Bekijk het programma en maak je keuze.

 • 21 sepWelk lidbedrijf neemt de mooie taak als maker van de NEVAT gevelbordjes op zich?

  In de vorige nieuwsbrief informeerden we jullie al over de overstap naar een nieuwe huisstijl en website. We zijn al druk bezig met het integreren van de nieuwe huisstijl in al onze communicatiemiddelen, maar ook de huidige gevelbordjes zijn aan vervanging toe. Aangezien er binnen NEVAT lidbedrijven zijn die over deze expertise beschikken, doen we bij deze een oproep aan jullie! Wil jij de maker van de vernieuwde NEVAT gevelbordjes worden die binnenkort bij alle lidbedrijven te zien zullen zijn? Lees dan verder.

 • 21 sepOverlijdensbericht Hendrik Ledder

  Een triest bericht. Op 10 augustus is Hendrik Ledder van Ledder Metaaltechniek plotseling overleden op 61 jarige leeftijd. Hendrik was actief binnen de GVN. Diverse NEVAT-leden en directeur Kees de Schipper waren aanwezig op zijn crematie op 18 augustus. We wensen familie, vrienden en medewerkers van Ledder Metaaltechniek veel sterkte met dit ongelooflijke verlies. Wij zullen Hendrik herinneren als een innemende man en markant ondernemer.

 • 11 augVeranderingen binnen NEVAT: nieuwe huisstijl en website

  De afgelopen periode zijn we binnen NEVAT bezig geweest met het veranderen van onze huisstijl en het doorvoeren van wijzigingen op onze website. We hebben de huidige huisstijl onder de loep genomen en geconstateerd dat deze ouderwets oogt en vernieuwing kan gebruiken. Daarom is besloten om te kiezen voor een nieuwe huisstijl inclusief een nieuw en fris logo. Naast het doorvoeren van wijzigingen op de huidige website, hebben we er ook voor gekozen om over te stappen naar een nieuwe website die geheel in eigen beheer is. Graag brengen we jullie hierbij op de hoogte van alle (toekomstige) wijzigingen.

 • 21 sepWBSO procesinnovatie & ICT/smart industry

  Verschillende bedrijven hebben problemen met procesinnovatie in de WBSO, zeker als daarbij sprake is van ICT of ‘smart industry’ gerelateerde ontwikkelingen. Innovatieve projecten worden afgewezen of pas na uitgebreide toelichting goedgekeurd. Wat is er aan de hand? WBSO is anno 2017 aan te vragen voor de ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur en technisch-wetenschappelijk onderzoek.Over procesinnovatie (procesontwikkeling) in de WBSO kunnen we dus duidelijk zijn: het is een volwaardige categorie in de WBSO, en wordt behoorlijk goed benut door het bedrijfsleven, circa 20% van het budget.