Nieuws van leden

 • 21 sepTot twintig meter lengte verspanen bij Van Halteren Metaal in Bunschoten

  Big is beautiful bij Van Halteren Metaal in Bunschoten. Tot twintig meter lengte kunnen ze er verspanen. Een bedrijf met een gestaalde traditie in onder meer de productie van hoogwaardige onderdelen voor defensieprojecten. Maar een even mooie toekomst ligt in het verschiet. Zo levert het bedrijf ook aan de deeltjesversneller in Zwitserland en de Radboud Universiteit voor onderzoekinstallaties. 

 • 21 sepThermo Fisher Scientific reduceert aanzienlijk aantal leveranciers en richt processen efficiënter in

  Thermo Fisher Scientific realiseert deze reducering met behulp van een specifiek ontworpen supply chain oplossing van MAG45. Waar Thermo Fisher eerst kampte met een gefragmenteerde supply chain, kan het bedrijf zich dankzij verbeterprogramma’s en een substantiële reductie van het aantal leveranciers sterker richten op zijn corebusiness. Thermo Fisher is met een omzet van $18 miljard en 55.000 medewerkers een wereldwijd leider op het gebied van biotechnologie-producten en -diensten.

 • 21 sepMinister Economische Zaken Kamp noemt Machinefabriek Boessenkool voorbeeld voor velen

  Minister Kamp viel van de ene verbazing in de andere tijdens zijn bezoek aan Machinefabriek Boessenkool deze week. De verschillende innovaties die Boessenkool in gang heeft gezet en het daarbij getoonde ondernemerschap maakten indruk. ´Door het ontwikkelen van veel machines en apparaten worden hier maatschappelijke problemen in o.a. de agro, bij defensie en in de energiesector daadwerkelijk opgelost´, aldus de minister. 

 • 21 sepOpening Variass Innovation Centre

  De hightech wereld waarin Variass actief is, verandert sneller dan ooit. Door continu actief te innoveren bewegen ze bij Variass volop mee met die veranderingen. Hierdoor transformeert het bedrijf zich steeds meer naar een kennispartner binnen de maakindustrie. Om de innovatiekracht te vergroten en te versnellen hebben ze de expertise op het gebied van Future Involvement samengebracht in het Innovation Centre, gelegen in het naastgelegen Bedrijvencentrum Liberne in Veendam. Hier wordt door een team van Variass en studenten van Rijksuniversiteit Groningen, NHL, Hanzehogeschool, Friese Poort en Noorderpoort gewerkt aan het initiëren, ontwikkelen en implementeren van vernieuwende oplossingen.