Nieuws van leden

 • 29 julBij Larsen & Buhl door fusie weer lol in ondernemen

  Op 1 januari dit jaar fuseerden Larsen Premium Precision Parts uit Zeewolde en Buhl Fijnmetaalbewerking uit Hilversum tot Larsen & Buhl. Achter deze zakelijke mededeling gaat een wereld van ratio en emotie schuil en een duidelijke visie op de toekomst van het verspanen.

 • 29 julOpening Variass Innovation Centre

  De hightech wereld waarin Variass actief is, verandert sneller dan ooit. Door continu actief te innoveren bewegen ze bij Variass volop mee met die veranderingen. Hierdoor transformeert het bedrijf zich steeds meer naar een kennispartner binnen de maakindustrie. Om de innovatiekracht te vergroten en te versnellen hebben ze de expertise op het gebied van Future Involvement samengebracht in het Innovation Centre, gelegen in het naastgelegen Bedrijvencentrum Liberne in Veendam. Hier wordt door een team van Variass en studenten van Rijksuniversiteit Groningen, NHL, Hanzehogeschool, Friese Poort en Noorderpoort gewerkt aan het initiëren, ontwikkelen en implementeren van vernieuwende oplossingen. 

 • 21 jun30-jarig jubileumfeest Koridon

  Op vrijdag 16 juni vond het 30-jarig jubileumfeest van Koridon plaats met klanten, toeleveranciers, het Koridon team en de familie. Tijdens de open dag konden bezoekers plaatwerk en producerende machines bewonderen en werden rondleidingen door de medewerkers aangeboden. Daarnaast is er een mooie terugblik op het verleden gegeven en toegelicht hoe Koridon is ontstaan en hoe zij zich ontwikkeld hebben.

 • 6 jun35-jarig bestaan metaalbedrijf De Cromvoirtse

  Het 35-jarige bestaan van De Cromvoirtse werd groots gevierd met klanten, relaties en geïnteresseerden. De dag was tot in de puntjes verzorgd en midden in de productiehal was een feestplein gebouwd waar omheen alle machines in werking waren. Op vrijdag 19 mei bezochten honderden klanten en relaties de fabriek en kregen een rondleiding van de medewerkers.

 • 6 junDe verhuizing, productielijn en jong talent bij Larsen & Buhl

  De verhuizing van Buhl Fijnmetaalbewerking van Hilversum naar de Ambachtsweg 36 te Zeewolde is in volle gang. Om alle klanten zo goed mogelijk in de verhuisperiode te kunnen blijven bedienen, wordt er gefaseerd verhuisd. Op 18 mei zijn de eerste machines verhuisd en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de installatie van deze machines. In de periode 14 t/m 23 juni worden de overige machines en inventaris verhuisd. Doelstelling is dat er vanaf 26 juni volop geproduceerd kan worden in de nieuw ingerichte hal en zo ook in de bestaande geconditioneerde productieruimte van Larsen & Buhl.

 • 29 julNEVAT verwelkomt nieuwe leden VHE Industrial automation en Aldonk Plaatwerkindustrie

  VHE Industrial automation en Aldonk Plaatwerkindustrie hebben zich sinds kort toegevoegd aan het NEVAT netwerk van toeleveranciers. VHE Industrial automation is een erkend specialist op het gebied van machinebesturing en het ontwerpen en bouwen van complete systemen of delen daarvan. Aldonk Plaatwerkindustrie is gespecialiseerd in niet-verspanende bewerkingen van staal, RVS en aluminium. Binnenkort interviewen wij de directeuren van beide bedrijven om meer over onze nieuwe lidbedrijven te weten te komen.