Steun Team Rembrandts in de FIRST Robotics Competition

NEVAT is benaderd door Team Rembrandts met de vraag om ze in hun zoektocht naar potentiële sponsoren op weg te helpen. Team Rembrandts bestaat uit ongeveer vijftig HBO mechatronica studenten en middelbare scholieren met een grote interesse in robotica. Ieder jaar doet een groep van ongeveer 50 personen mee aan de FIRST Robotics Competition (FRC) in Amerika. In zes weken tijd wordt door het team een robot gemaakt die tijdens de competitie tegen andere teams gaat spelen voor de winst in behendigheidswedstrijden. Team Rembrandts kan in aanloop naar de competitie alle ondersteuning gebruiken.

Justin van den Hurk, lid van team Rembrandts:

"Zelf ben ik bij Team Rembrandts gekomen vanuit mijn middelbare school het Heerbeek College. We kregen de vraag of wij het leuk zouden vinden om een keer met het team mee te doen. Sindsdien kom ik er elke woensdagavond met veel plezier. Deelname aan het team is zowel leerzaam als gezellig. Zo werd ik gelijk geaccepteerd in de groep. Daarom is het gewoon een leuk team om partner van te worden.

Team Rembrandts doet al een aantal jaren mee aan de internationale FRC (FIRST Robotics Competition) competitie waarin verschillende robotica teams tegen elkaar strijden. De wedstrijden worden jaarlijks gehouden in Amerika. Voordat het team naar de wedstrijden in Amerika gaat, krijgen ze zes weken de tijd om een robot te bouwen die ieder jaar wisselende uitdagingen moet aangaan. Vorig jaar werd een van deze wedstrijden in Orlando gehouden waar team Rembrandts tot de finales wist door te dringen.

Elke woensdagavond eten wij samen met het team, waarna we een presentatie over relevante onderwerpen krijgen. Na de presentatie worden in verschillende groepen workshops gehouden over dingen zoals het CAD tool SolidWorks, en over het programmeren met Arduino. In deze workshops leren wij dan bepaalde vaardigheden op deze gebieden die we tijdens het bouwseizoen van de robot gaan gebruiken.

De concrete vraag van Team Rembrandts is om bedrijven te vinden, die interesse hebben in een partnership met ons team, waarin wij het bedrijf kunnen promoten op verschillende manieren."

Interesse?

Heeft u interesse, neem dan contact op met Justin van den Hurk, E: justin.vandenhurk@heerbeeck.nl.

In deze brochure staat meer informatie over het initiatief en een overzicht van de partnership mogelijkheden.