Cao Update M&T – 6 juni 2019

Vijfde onderhandelingsdag: werkgevers doen eindbod

Een akkoord over de nieuwe cao Metaal en Techniek leek binnen handbereik. Helaas bleek tijdens de extra onderhandelingsronde dat de vakbonden opnieuw niet bereid waren tot concessies. De Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT), cluster Metaal en Techniek, heeft de vakbonden daarom een eindbod gedaan.

De werkgevers stellen een loonsverhoging voor van 3% op 1 september 2019, 2% op 1 mei 2020 en 1% op 1 januari 2021. De vakbonden hebben tot 12 juni gelegenheid te reageren op het laatste bod van de werkgevers. De voorgestelde looptijd van de cao is 24 maanden.

Lees verder en download het eindbod

CAO Metaal en Techniek: basisinformatie bij elkaar

De huidige cao Metaal en Techniek is op 31 mei 2019 afgelopen. In april zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao gestart.
FWT, de Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek, voert de onderhandelingen namens de werkgevers. FME is via het lidmaatschap van FWT betrokken bij de onderhandelingen over de nieuwe cao. De belangrijkste informatie bij elkaar te lezen via onderstaande button. 

Ga naar de pagina cao metaal en techniek

Wat betekent het nieuwe pensioenakkoord?

Op 5 juni is het principe pensioenakkoord met de vakbonden en het kabinet op hoofdlijnen bekend geworden. Bekijk de belangrijkste punten uit het principe akkoord.

Als er een nationaal pensioenakkoord is, én de cao Metaal en Techniek is bereikt, dan kan gestart worden met de onderhandelingen.voor het bedrijfstakpensioen Techniek.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar: caometaalentechniek@fme.nl