NEVAT in Hannover

Afgelopen week (1 t/m 5 april) stond het Duitse Hannover in het teken van robots, cobots, kunstmatige intelligentie en slimme technologieën.
De nieuwste trends op het gebied van technologie, industrie en digitalisering werden door 6.500 exposanten aan zo’n 220.000 internationale bezoekers tentoongesteld.
De Hannover Messe is dan ook de grootste industriebeurs ter wereld.

NEVAT organiseerde ook dit jaar samen met de Koninklijke MetaalunieMikrocentrum en Brainport Industries, het Dutch Industrial Supply Pavilion. In deze hal stonden industriële toeleveranciers centraal. Onder andere NEVAT- leden VDL GroepTimmermans VerspaningstechniekContour Group en WBM Staalservice presenteerde hier hun bijzondere showcases en daarnaast vergrootte zij hun klantenkring met nieuwe contacten.

Een belangrijke thema tijdens de Hannover Messe 2019 was Artificial Intelligence (AI). AI belooft een grote impact te gaan maken op het dagelijks leven en de economie. Het inspelen op deze technologische ontwikkelingen is essentieel voor ondernemers. Niet alleen om producten en omzet te verbeteren, maar vooral het voortbestaan van het bedrijf. NEVAT speelt in op de grote ‘hoe’ vraag. De eerste concrete uitwerking is in samenwerking met FPT-VIMAG een Smart Industry Skills lab op het gebied van gerobotiseerd lassen bij de stichting Vakopleiding Metaal.

Kortom: wij kijken tevreden terug op een dynamisch week vol inspiratie. Het NEVAT-team heeft mooie ontmoetingen gehad met waardevolle gesprekken over innovatie, digitalisering en de instroom van jongeren in de techniek.

Tot volgend jaar!